Popboks - ZORAN LISINAC, reditelj - Ne treba odustati od svojih snova [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Intervju · 26.02.2013. 16:52 · 1

ZORAN LISINAC, reditelj

Ne treba odustati od svojih snova

Posetioci FEST-a imali su priliku da tokom proteklog vikenda vide debitantski film srpskog reditelja i scenariste Zorana Lisinca "Pored puta". Zoran je zajedno sa bratom Vladimirom Lisincem, koji je producent filma, uspeo da za svoje prvo ostvarenje angažuje holivudskog glumca Michaela Madsena. Pored puta će posle FEST-a svoj život nastaviti u srpskim i evropskim bioskopima, a premijera u SAD zakazana je za novembar.

Vlada Živanović

 

“Sve želje koje sam imao u vezi sa glumačkom ekipom  prepustio sam bratu (Vladimiru) da ih kao producent ostvaruje. Njemu je to posao, da juri i da se ‘pegla’ sa agentima. Lično sam samo dao moj tekst menadžeru Michaela Madsena da vidi da li mu je moj scenario odgovara. Pored Madsena kao pika sam imao i Vincenta Galloa koji je podjednako mračan kao Michael. Oni su mi slični i bila mi je želja da jednog od njih dvojice obavezno angažujemo”, priča Zoran Lisinac za Popboks.

Da li ste imali strah da sarađujete sa Madsenom, s obzirom na to da vam je ovo prvi film?

I ja i brat imamo određeni strah od mračne strane Madsena (smeh), mada mislim da ih ima svako ko je gledao Reservoir Dogs... Više sam imao adrenalin koji mi je stvarao problem nego sam strah. Ja sam u tih mesec i više dana spavao samo po dva sata noću, što najbolje ilustruje koliko me je adrenalin ‘šljakao’. Strah je otpao već posle prva dva dana, kada sam se pretovrio u, figurativno rečeno, neku zver.

Da li ste se usuđivali da ga terate da ponavlja po više puta određene scene?

Moram reći da snimanje sa njim nije bilo ni malo lako. On je na snimanje u pustinju došao iz Ukrajine. Imao je let zbog kojeg je dugo zaglavio u Turskoj na aerodromu. Čim je stigao učinio je sve da se to ne primeti. Harizmatičan je kao ličnost, pa i kada nije siguran u nekoj replici to ume da ispadne dobro. Ne prihvata lako sugestije, ali je ipak profesionalac u svom poslu.

Srpska publika o vama i bratu jedino zna da dolazite iz SAD. Vladimir je u Ameriku otišao pre 13 godina kako bi igrao košarku, a čime ste se vi bavili do sada?

Ja sam u SAD otišao pre osam godina. Radio sam za recepcijom jednog hotela. Tu sam pisao scenarije i planirao kako ću jednog dana da snimim film. Imao sam na tom poslu realno šest sati ‘bleje’ i dva sata ozbiljno rada, pa je bilo dovoljno vremena. I ja i brat smo otišli u SAD sa željom i planom da jednog dana snimimo film. Možda smo u neku ruku nas dvojica dokaz da nikada ne treba odustati od svojih snova. Otišli smo iz Kruševca u SAD sa namerom da tamo pravimo filmove i u tome smo za sada i uspeli. Ovo je danas definitvno dobro vreme da se bilo šta uradi kada su filmovi u pitanju, čak i ako mora na sopstvene mišiće.

Kakvi su vam dalji planovi, kada možemo očekivati sledeće vaše delo?

Već sada imam scenario i za sledeći film. U rezervi imam čak šest scenarija koje sam napisao radeći u hotelu. Sada smo već ušli u fazu pretprodukcije, prilazi se glumcima... Bira se lokacija i polako se finansijski zaokružuju neke stvari. Novi film najverovatnije može da se očekuje sledeće godine, a još je rano da kažem koga planiramo da angažujemo za glavnu ulogu.



Komentari

  • Gravatar for Prvi
    Prvi (gost) | 18.03.2013. 20.25.47
    Bravo Momak!! Mnogo Dobar Film!!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.