Popboks - Bajagino unplugged krstarenje Dunavom i Savom [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.06.2013. 14:40

Bajagino unplugged krstarenje Dunavom i Savom

Bajaga, ali bez Instruktora, odnosno samo sa klavijaturistom Aleksandrom Loknerom, održao je sinoć mini unplugged koncert tokom krstarenja Dunavom i Savom.

Vlada Živanović

Dok je brod Kej krstario od Zemuna, preko Ušća, do Donjeg grada Kalemegdana, pa potom napravio okret ka Brankovom i Starom mostu, Bajaga i Lokner su auditorijum podsetili na pesme u kojima se pominje ulivanje Dunava u Savu (Grudi nosi k'o odlikovanja), kao i na neke druge numere novijeg i starijeg datuma (Stari put za Novi Sad, Bežiš od mene ljubavi, Moji drugovi). Pored svojih prijatelja i novinara, Bajaga i Lokner su svirali i za ostatak Instrutkora (osim Žike Milenkovića) koji su sedeli i uživali u plovidbi i muzici.

Rok kritičar Predrag Popović podsetio je pristune da je "Bajaga jedini muzičar koji u svojim pesmama ima čak 28 toponima vezanih za Beograd", a čak "deset u kojima se spominju Dunav i Sava". Momčilo Bajagić je mini uplugged koncert iskoristio kao poslednji poziv za koncert njegovog benda sa prijateljima u Donjem gradu Kalemegdana ove subote.

Mini unplugged koncertu prisustvovali su i mnogi beogradski muzičari poput Žike Jelića, Vicka Milatovića, Zvonimira Đukića...

Pogledajte ispod kratak snimak kako je izgledala priprema Bajage i Lokija za unplugged nastup na brodu Kej.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.