Popboks - Domaći filmski distributer Soul Food učestvuje u renomiranoj SOFA radionici [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 16.08.2013. 13:17

Domaći filmski distributer Soul Food učestvuje u renomiranoj SOFA radionici

Škola filmskih agenata (School of Film Agents - SOFA) je radionica koja ima za cilj da podrži realizaciju inovativnih projekata mladih filmskih profesionalaca iz Srednje i Istočne Evrope, republika sa područja Kavkaza i iz Nemačke.

Inicijator projekta SOFA je Nikolaj Nikitin, programski savetnik za Istočnu Evropu na Berlinskom filmskom festivalu (i selektor Glavnog takmičarskog programa Festivala evropskog filma Palić), a ova renomirana škola ima podršku direktora Berlinalea - Dietera Kosslicka.

Za učesnike će dvonedeljna intenzivna radionica, koja će se od 19. do 30. avgusta održati u poljskom gradu Vroclav, biti fokusirana na razvoj njihovih projekata: od ideje o filmskom muzeju u Kijevu i putujućeg festivala na nemačko-poljskoj granici, preko nezavisnog umetničkog bioskopa u Tbilisiju do veoma zanimljivog projekta Festival Box Office - interaktivne platforme koja prukuplja različite podatke o projekcijama filmova na festivalima, koju će predstaviti Sonja Topalović iz beogradske distributerske kuće Soul Food. Svih 10 projekata na kojima će raditi učesnici imaju potencijal za jačanje filmske kulture i filmske industrije u njihovim zemljama.

U radionici će učestvovati: Melinda Boros (distributer, Cluj-Napoca), Gábor Böszörményi (distributer, Budimpešta), Ketie Danelia (menadžer u Ablabuda Film LLC, Tbilisi), Leana Jalukse (dramaturg i project manager, Talin), Ivan Kozlenko (direktor filmske arhive u Nacionalnom centru Aleksandar Dovženko, Kijev), Eva Krizková i Eva Pavlovicová (osnivači filmskog magazina Kinecko kao i Filmtropa distributerske kuće, Bratislava), Jan Naszewski (generalni direktor u New Europe Film Sales, Varšava), Johannes Rexin (producent, Heimafilm, Cologne), Mira Staleva (zamenik direktora Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, Sofija) i Sonja Topalović (festival i marketing menadžer u distributerskoj kući Soul Food, Beograd).

Učesnici će imati dragocenu priliku da slušaju ugledne predavače kao što su: Claudia Dillmann (German Film Institute), Fatima Djoumer (Europa Cinemas), Marion Döring (predsednica Evropske filmske akademije), Roman Gutek (Gutek Film), Sibylle Kurz (Pitching Expert), Marta Materska-Samek (Cinema Development Foundation), Karel Och (Karlovy Vary International Film Festival), Renaud Redien-Collot (Novancia Business School), Thorsten Ritter (Beta Cinema), Renate Rose (European Film Promotion), Katriel Schory (Israel Film Fund) i Gudrun Sommer (doxs! dokumentarci za decu i mlade).

Tutori Oliver Baumgarten (Filmplus) i Ewa Puszczynska (Opus Film) pridružiće se učesnicima u pojedinačnim ili timskim radionicama pomažući im da razviju koncept svojih projekata. Pored toga, svi prisutni međunarodni i poljski stručnjaci učestvovaće na panel razgovorima, a održavaće se i filmske projekcije, kojima će osim učesnika radionice, prisustvovati i svi zainteresovane gosti SOFA-e.

Za dodatne informacije posetite: www.sofa2013.orgKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.