Popboks - PIRANA 3DD - John Gulager - Glockanje [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 09.07.2012. 14:05 · 1

PIRANA 3DD - John Gulager

Glockanje

Osim ako niste ekstremni trešoljupci, drugu porciju 3D pirana možete slobodno da preskočite

Đorđe Bajić

Ocena:
3


3/10

Originalni naziv: Piranha 3DD
Scenario: Patrick Melton, Marcus Dunstan, Joel Soisson
Uloge: Danielle Panabaker, Matt Bush,  David Koechner, Katrina Bowden, David Hasselhoff
Žanr: horor-komedija
Trajanje: 83 min
Proizvodnja: SAD, 2012.

Alexandre Aja, Francuz na privremenom radu u Holivudu, počastio nas je 2010. jednom od najboljih horor komedija u poslednjih 10 godina. Pirana 3D je bila baš kako treba: praznoglava razbibriga sa puno golih lepotica i izgladnelih pirana. Natavak, Pirana 3DD, pokušava da ponovi uspešnu formulu, ali bez obzira na naslov (duplo D je tu da obeća dvostruku dozu akcije i straha, ali i još prsatije epizodistkinje), u pitanju je krajnje problematičan naslov koji ne uspeva da parira prethodniku.

U teoriji, John Gulager nije bio loš izbor za reditelja. On je skrenuo pažnju na sebe trodelnim serijalom Gozba (Feast) o napadu izgladnelih vanzemaljaca na jedan američki gradić. Ukrštajući stravu i komediju, Gulager je snimio jeftine, ali do određene mere efektne B filmove. Pirana 3DD je još jedan bljuzga horor iz Gulagerove radionice, ali ovoga puta rezultat je prilično loš, verovatno i zato što su očekivanja bila veća.

Posle prve polovine filma koja je još koliko-toliko zadovoljavajuća, nastupa potpuni kolaps. Finale u vodenom parku je traljavo u svakom pogledu. Film ispada iz ritma, više nije duhovit i/ili uzbudljiv, vidan je nedostatak novca (prvi film je koštao 24 miliona $, nastavak, navodno, samo četiri milona manje – po svemu sudeći, u pitanju je neko pranje novca pošto Pirana 3DD u poslednjoj trećini izgleda ponižavajuće jeftino).

Dok je Aja imao dovoljno sredstava da snimi raskošnu završnicu, masovku za pamćenje, Gulager pred svoje 3D pirane baca samo mrvice. Ne pomaže mnogo ni potencijalno urnebesni kameo “čuvara plaže” Davida Hasselhoffa, film se pred očima gledalaca (pa još u 3D) raspada u diletantsku kašu bljutavog ukusa.

 



Komentari

  • Gravatar for IL
    IL (gost) | 10.07.2012. 14.17.14
    Ovo je umetnost trasha, bez trunke realnosti u sebi i kako takav ga treba posmatrati, a ne pricati o jeftinim efektima. Pirana 3D jeste bolja, ali ne toliko...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi