Popboks - Milan Stanković SevdahBABY - Klinci više ne slušaju albume [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Intervju · 18.05.2012. 10:58 · 8

Milan Stanković SevdahBABY

Klinci više ne slušaju albume

Drago mi je da me je ime prevazišlo, jer i dalje mogu da se opušteno vozim autobusom, da tamo nekome zazvoni telefon sa recimo Najboljom pesmom kao ringtonom a da ta neka klinka nema predstavu da tvorac pesme sedi prekoputa nje

Marko Nikolić

 

Ljubi me brzo žurim, Tri poljupca, Najbolja pesma, Znoj!!!, Izvini dušo izvini – i više nego dovoljno hitova u prethodnih nekoliko sezona poteklo je iz “kuhinje” Milana Stankovića, poznatijeg kao SevdahBABY, koji se, nakon lepog medijskog prijema, sa svojom koncertnom ekipom odlučio na idući korak - prvi solistički nastup u Beogradu. Koncert će biti održan sutra uveče (19. maj) u Amerikani Doma omladine, s početkom od 21 čas. Karte se u pretprodaji mogu naći na blagajni Doma omladine po ceni od 500 dinara.

Predstojeći koncert nalazi se u fokusu SevdahBABY aktivnosti, te je razgovor sa Milanom Stankovićem za Popboks počeo njegovim razmišljanjima na tu temu:

“Ovo je prvi solo koncert SevdahBABY Live, jer smo u poslednje dve godine uvek nastupali na festivalima, u okviru gradskih manifestacija, po noćnim klubovima -  i uvek u društvu drugih izvođača. Baš zato što je ovo prvi nastup namenjen isključivo našoj publici, odlučili smo da na sceni bude samo bazična SevdahBABY Live ekipa, a to su na prvom mestu vokali Djixx (ženski vokal) i Lou Benny (reper/hypeman). Za bubnjevima je Andreja Jovanović, za miks pultom DJ Prema, a od skoro imamo i bas gitaristu, Aleksandra Andrića. Ja sam u toj postavi gitarista, perkusionista, pomalo vokal, okružen brojnim elektronskim gedžetima. Naravno, da bi sve ovo zvučalo tehnički ispravno i nama na bini i ljudima u publici, za zvuk je zadužen naš ton majstor Ognjan Milošević.
Kada sviramo uživo, sve pesme dobijaju malo tu siroviju, maltene rokenrol energiju i to je ono što volim kada nastupam sa bendom. Dakle, publika može da očekuje spoj DJ performansa i gitarske energije“.



Album je objavljen pre oko dve godine, vreme je za svođenje računa. Koliko si zadovoljan postignutim?


Ono što mi je u poslednjih nekoliko godina najdraže je da kada god se upoznam sa nekim novim ljudima, bilo da su iz muzičkog posla ili ne, kada se predstavim kao SevdahBABY uvek naiđem makar na prepoznavanje, a onda obično usledi ono: “Pa to si ti?” (smeh)
Drago mi je da me je ime prevazišlo, jer i dalje mogu da se opušteno vozim autobusom, da tamo nekome zazvoni telefon sa recimo Najboljom pesmom kao ringtonom a da ta neka klinka nema predstavu da tvorac pesme sedi prekoputa nje. (smeh)

Medijski proboj si doživeo u otprilike isto vreme kada i Zemlja gruva, Svi na pod!, Laura 2000... Da li može da se govori o smeni generacija?

Ne znam da li se nešto u društvu desilo, znam samo moju ličnu priču. Radio sam dosta dugo bez neke veće afirmacije i onda sam imao jedan “guru” momenat u životu, promenio sam način razmišljanja i zatim se ceo svet oko mene promenio. To je ono što sigurno znam, a moguće je i da sam zbog tog svog proboja uleteo nehotice i u neki širi pokret. Ja sam po prirodi individualista, tako da svesno sigurno nisam bio deo nekog većeg pokreta.

Transponovao si neke folk hitove u plesni milje, da li planiraš da “osvežiš” još neku pesmu tog tipa?

Mislim da ćemo se posle Izvini dušo izvini malo odmoriti od obrađivanja, jer imamo puno muzičkih ideja koje već dugo vremena čekaju na svoju finalizaciju.

Koji su vam onda planovi u bliskoj budućnosti?

Ono što je sigurno je da ćemo u narednom periodu često objavljivati singlove, jer mislim da je ta forma danas mnogo primerenija brzom načinu života. Mislim da, danas posebno, klinci više ne slušaju albume, pogotovo ne kao autorsku celinu.

Za kraj, čime se baviš u slobodno vreme?

Najviše mi prijaju video igre, to me zaista relaksira, a i kul je kada imaš moćnu mašinu za audio produkciju i onda na njoj poteraš recimo Assassin's Creed: Revelations. (smeh)
Nažalost, internet mi odnosi isuviše vremena da bih čitao beletristiku, tako da jedino ostaje malo vremena za stručne magazine tipa Computer Music, Future Music, Sound On Sound... 



Komentari

  • Gravatar for Pedja
    Pedja (gost) | 19.05.2012. 08.24.38
    Najgori "bend" ikad, bez premca!
  • Gravatar for 6252
    6252 (gost) | 19.05.2012. 19.07.53
    provincija...ali i takav nam treba. (a ove su mu slike totalan fail)
  • Gravatar for top
    top (gost) | 19.05.2012. 19.14.35
    Slušala sam više numera i nije mi jasno zašto je to popularno i kao različito?!
  • Gravatar for nikola
    nikola (gost) | 20.05.2012. 03.23.06
    Zahvalio bih se redakciji popbox-a na objavljivanju oba komentara, a i na ovom trece :*
  • Gravatar for sminkerski pozeraj
    sminkerski pozeraj (gost) | 21.05.2012. 13.13.17
    ovoe onokaomisimjbte zika urbng beogrda
  • Gravatar for đ
    đ (gost) | 22.05.2012. 08.27.10
    ovo puni dom omladine? strava, novo doba muzike, sto gore to smesnije i bolje. vazno da ljulja.
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 22.05.2012. 19.21.53
    što reče lubeni u subotu u domu OVO JE MUZIKA ZA MRDANJE GUZICA ŠTA DA RADIŠ KAD SI BOG NEGO DA SE GLUPIRAŠ?!
  • Gravatar for normalan wc i grejanje preko zime
    normalan wc i grejanje preko zime (gost) | 25.05.2012. 19.01.11
    pucaju egotripovi a muzika hipsterski soundtrack za kolekciju prolece-leto 2012
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.