Popboks - DOES IT OFFEND YOU, YEAH? - Naljuti se, čoveče! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Intervju · 28.04.2010. 12:00 · 7

DOES IT OFFEND YOU, YEAH?

Naljuti se, čoveče!

Želimo da budemo svoji. Trudimo se da ostanemo van tokova nove muzike kako ne bismo potpali pod uticaje

Nebojša Marić

Britanski sastav Does It Offend You, Yeah? predstavio je na svom debiju You have No Idea What You're Getting Yourself Into (2008) novo viđenje rock ikonografije, zaodenuto u moderno klupsko i elektronsko ruho. Album je bio viosoko pozicioniran na listama američkog iTunesa i last.fm-u, čemu su doprineli i nastupi benda, najčešće opisivani kao frenetični.

Bend ćemo imati prilike da vidimo na predstojećem Exitu, na Fusion bini, gde će predstaviti i pesme sa novog albuma, jednako zanimljivog naslova, Don't Say We Didn't Warn You, koji je u pripremi. U kratkom razgovoru za Popboks, Dan Coop je odlučio da ipak ne oda detalje o njemu, ali nam je zato dao primer kako nastaju blesavi nazivi pesama i otkrio koji film Johna Hughesa mu je favorit.           

POPBOKS: Poznata je priča da ste ime dobili po replici iz serije Office. Da li možeš da mi kažeš kako je pesma Attack of 60ft Lesbian Octopus dobila naziv?

Dan Coop: U vreme kada smo je snimali, želeli smo da preko nje ide glas u stilu trejlera iz B produkcije 60-ih. Baš smo se naložili dok smo snimali duboki američki glas, i on nas je inspirisao da damo taj naslov. 

DOES IT OFFEND YOU, YEAH?Koliko ste iz ove perspektive zadovoljni debi albumom You Have No Idea What You're Getting Yourself Into. Šta vam je bio cilj kada ste ga snimali?

Ideja je bila da ništa ne treba da nas ograničava, da treba da probamo različite spojeve ma koliko na papiru delovali sumanuto. U svakom slučaju, nismo hteli da to bude još jedno izdanje koje će moći jednostavno da se podvede pod etikete "electro" ili "clubbing". Najvažnije je ipak to što se užasno dobro zabavljamo dok sviramo te pesme na koncertima.

Kako će zvučati novi album?

Da budem iskren, zaista ne smem da otkrivam puno o njemu. Mogu samo da kažem da smo zaista uzbuđeni i da će biti malčice mračniji. 
 
Pročitao sam negde  da ste jednu od pesama koje će se naći na novom albumu posvetili nedavno preminulom Johnu Hughesu. Koji vam je omiljeni Hughesov film?

Bez sumnje to je Breakfast Club, ali odmah iza njega su Ferris Bueller 's Day Off i Weird Science. Još uvek nismo sigurni da li će pesma ući na album. Možda će završiti na B strani nekog singla.
 
Šta vam najviše nedostaje iz Readinga kad ste na putu?

Bez sumnje, druženje sa prijateljima u lokalnom pabu nam najviše nedostaje. Takođe, James se zabavlja sa jednom devojkom iz Readinga, koja mu užasno nedostaje kad smo na turneji.

Da li ste u skorije vreme čuli neki zanimljiv bend?

Želimo da budemo svoji. Trudimo se da ostanemo van tokova nove muzike kako ne bismo potpali pod uticaje. Međutim, bendovi koje slušamo i sa kojima sviramo su stvarno sjajni – House De Racket, Trip, Hounds and Fortune...

Za kraj, tri stvari koje treba uraditi pre nego što pustim disk Does It Offend You, Yeah?

Vežite pojas
Proverite retrovizore
Dajte znak i ubrzajte!



Komentari

  • Gravatar for yeah
    yeah (gost) | 28.04.2010. 13.27.22
    Definitivno najbolje bukiranje ovogodisnjeg Exita...
  • Gravatar for /\/\/\
    /\/\/\ (gost) | 28.04.2010. 17.30.54
    Trudimo se da ostanemo van tokova nove muzike kako ne bismo potpali pod uticaje --------- samo zobg ove izjave bi im trebalo zabraniti da se bave muzikom :S
  • Gravatar for Alex
    Alex (gost) | 28.04.2010. 21.55.59
    Bravo!
  • Gravatar for komsa
    komsa (gost) | 29.04.2010. 21.40.35
    pa cemu ovaj intervju? totalno nebitni likovi ;)
  • Gravatar for @/\/\/\
    @/\/\/\ (gost) | 30.04.2010. 12.25.09
    što je najgore, u zadnje vrijeme se često može čuti slično razmišljanje?! ne kontam, fakat!
  • Gravatar for Svifti
    Svifti (gost) | 06.05.2010. 15.00.44
    i nije baš da im se muzika mnogo razlikuje od trenutnih tokova, tako da ne moraju da se sekiraju oko stranih uticaja...
  • Gravatar for smezuljak
    smezuljak (gost) | 25.02.2011. 16.30.50
    Eh eh.. Slušao sam ih na Exit-u na nagovor jednog Britanca. I bi onaj osećaj kad odeš na svirku čisto radi reda a provedeš se kao da slušaš tvoj omiljeni bend! Tempo svirke nije opao sat i nešto, sem na kraju jedne laganije. Uživo mnogo bolje zvuče. Zato, vežite pojaseve kako Coop kaže i pravac Dom omladine 9. aprila!! ;)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.