Popboks - STEVE WYNN & THE MIRACLE 3 (Najava) - Arizona - Sunce - Beograd [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 27.10.2005. 00:00

STEVE WYNN & THE MIRACLE 3 (Najava)

Arizona - Sunce - Beograd

Ko nije želeo da vidi Stevea Wynna uživo, taj ne bi razumeo ni u čemu je značaj Elvisa, Beatlesa, Stonesa, Velvet Underground ili Television

Najava

STEVE WYNN & THE MIRACLE 3 (Najava)
STEVE WYNN & THE MIRACLE 3 (Najava)
Arizona - Sunce - Beograd
Ko nije želeo da vidi Stevea Wynna uživo, taj ne bi razumeo ni u čemu je značaj Elvisa, Beatlesa, Stonesa, Velvet Underground ili Television
Mesto: Dom omladine
Vreme: sreda, 9. novembar, 21:00
Produkcija: Dom omladine i Pop Depresija
Karte: U pretprodaji na blagajni DOB-a, 800 dinara


Kada neko bude pisao (muzičku) istoriju Beograda 90-ih, tri ključna mesta zauzeće sigurno koncerti Granta Harta, Stevea Wynna i The Prodigy. Svaki je na svoj način učinio da se višegodišnja izolacija od ostatka sveta smanji bar za neki mesec/dan osećajem da smo deo nečeg velikog i bitnog.
STEVE WYNN & THE MIRACLE 3
Kada je pre dve godine Steve Wynn svirao u Beogradu po drugi put u svojoj karijeri, ovoga puta praćen eksplozivnim pratećim bendom The Miracle 3 , u Domu omladine je bilo 800 egzaltiranih gledalaca. Bio je već kraj turneje koja je promovisala ploču Static Transmission, ali Stevea to nije sprečilo da kaže: "Ovako nešto, kao prijem publike u Beogradu, odavno nisam doživeo".
Mislio je da se posle Beograda vrati kući, u Njujork, ali na poziv velikog fana Ryana Adamsa krenuo je na novu turneju, ovoga puta kao predgrupa verovatno najvećoj Amerikana zvezdi na svetu u ovom trenutku. Prilagođavanje na ambijent velikih hala i stadiona proteklo je bez ikakvih problema.
Kada umetnik koji piše pesme i svira više od 20 godina stekne novu publiku među tinejdžerima, koji nisu ni svesni postojanja njegove karijere sa legendarnim sastavom Dream Syndicate sa početka 80-ih ili solo rada koji je nadahnuo dvocifreni broj albuma, onda je valjda svima jasno da je njegova muzika univerzalna i da funkcioniše u svako vreme, na geografskoj ili sociološkoj odrednici. U novom milenijumu Steve Wynn & The Miracle 3 odsvirali su više od 500 koncerata...
STEVE WYNN & THE MIRACLE 3
Ova godina donela je novu etapu u njegovoj karijeri. Kao i nekoliko puta ranije, pustinja Arizone i Sunce pomogli su da sve ideje i skice dobiju definitivan i univerzalan značaj. Poruka za buduća pokolenja zapisana je na albumu ...tick...tick...tick (Blue Rose).
Četiri muzičara u studiju, okrenuta jedan drugom, bliska i zabrinuta, uplašena i besna, optimistična i željna – rade ono što najviše vole: stvaraju muziku za sebe i svoje prijatelje. Steve Wynn u poziciji da sumira: život oko sebe, Ameriku, sebe i svoju muziku, prijateljstva i ljubavi, strasti i snove...
...tick...tick...tick je kraj jednog životnog ciklusa, kraj Tusonske pustinjske trilogije i početak svega ostalog.
Ko nije želeo da vidi Stevea Wynna uživo, taj ne bi razumeo ni u čemu je značaj Elvisa, Beatlesa, Stonesa, Velvet Underground ili Television.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji