Popboks - IZMEĐU SVETOVA - Francis Ford Coppola - Nenadahnut i raštimovan [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 23.07.2012. 07:52

IZMEĐU SVETOVA - Francis Ford Coppola

Nenadahnut i raštimovan

Pogledajte Između svetova i saznajte kako godine i zamor matrijala odnose svoj danak

Đorđe Bajić

Ocena:
2


2/10

Originalni naziv: Twixt
Scenario: Francis Ford Coppola
Uloge: Val Kilmer, Bruce Dern, Ben Chaplin
Žanr: horor
Trajanje: 84 min
Proizvodnja: SAD, 2011.

Nije sporno da je Coppola holivudska legenda. Apokalipsa danas, Prisluškivanje, Kum, Kum 2... Sve su to naslovi za nezaborav. A bilo je tu još dobrih filmova... Istina, umeo je Coppola i da omane, ali svojim najnovijim ostvarenjem je zaista dotakao samo dno.

Nenadahnut i raštimovan, ovaj kvazi art house horor je, bar do izvesne mere, Coppolin pokušaj da se vrati na početak karijere, u vreme kada je sarađivao sa Rogerom Cormanom. Iz tog perioda, na primer, datira horor Dementia 13 (1963) koji je, bez obzira na brojne nedostatke, neuporedivo efektniji film u odnosu na pola veka svežiji Između svetova.

Propali glumac Val Kilmer glumi propalog pisca koji u malom američkom gradiću istražujuje ubistva dece koja su se odigrala nekih pola veka ranije. Bruce Dern tumači šerifa koji želi da sarađuje na piščevom novom romanu. Ben Chaplin je, verovali ili ne, duh Edgara Allana Poa, a mlada Elle Fanning (Dakotina sestra) je naoko eterični emo devojčurak, a zapravo potencijalna vampiruša. Pošto brzo istroši početnu intrigantnost i neke zanimljive motive, novi Coppolin film veoma brzo postane zamoran i krajnje konfuzan, a uz to mu se, da stvar bude gora, može dodati i greh pretencioznosti.

Jeste u pitanju skromnija produkcija, ali od reditelja Coppolinog statusa se ipak očekuje određeni stepen finese. Između svetova  je bruka i tužno podsećanje da je sve na ovom svetu podložno propadanju... Kako lepota i mladost, tako i talenat nekada velikog reditelja.
 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi