Popboks - SUPERSUCKERS U SKC-u - Suvo i Sirovo [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 02.03.2007. 00:00

SUPERSUCKERS U SKC-u

Suvo i Sirovo

Ovakvi koncerti su neponovljive rokenrol svetkovine, bučni obredi prelaska u emocionalnu neobuzdanost. Landaranje lasom i mlataranje bičem po srcu i duši. Sadizam u kome uživate. Hoćete nećete - postajete žrtva dobrog rok koncerta

Igor Čoko

Stanislav Milojković

Mesto: SKC
Vreme: Četvrtak,1. mart 2007.
Produkcija: Bad Music For Bad People
Predgrupa: DMT
Kad se neka grupa samoreklamira krilaticom „najbolji rokenrol bend na svetu“, prihvatićete je s realnom dozom rezerve. Pre svega što su mnogi koji su se „ozbiljno ložili“, u najvećem broju slučajeva delovali kao neslana šala.
SUPERSUCKERS U SKC-u
Za preživele prvoborce Sub Popa, rodom iz Tuskona u Arizoni i sa adresom u Sijetlu, može se reći da im ta etiketa stoji onoliko dobro koliko frontmenu Eddie Spaghettiju stoji prepoznatljivi look teksaškog desperadosa. Supersuckers su, nema sumnje, suva esencija koštane srži rokenrola. Već skoro 20 godina uspešno idu ka svom cilju, kreirajući, kako kažu, "bezvremeno kvalitetnu muziku koju će čuti što više ljudi". I Beograd se konačno, našao kao stanica na tom putu. I zaista ih je vredelo čekati svo ovo vreme.
SUPERSUCKERS U SKC-u
U priči o Supersuckersima nema neke preterane mudrosti, niti je to što oni sviraju neka mudrost sama po sebi; sve to znamo: šablon „i was walking down the street…“. Čuli smo takve stvari i slične bendove mnogo puta do sada, ali ono što Supersuckerse razlikuje jeste način na koji Eddie i momci kanališu nagomilanu kaubojsku energiju. Način na koji dopiru do publike. Sa dozom harizmatične drčnosti predodređene samo za odabrane.
SUPERSUCKERS U SKC-u
Tako je bilo i maloj Sali SKC-a. Gužva za šankom i redovi za pivo, još dok su novosadski DMT odrađivali svoj repertoar, nagovestili su uzbudljivo veče. I bilo bi vrlo nepošteno ovde ne spomenuti te momke iz Sremske Kamenice, jedan od najboljih domaćih garažnih bendova, čija je bučna i energična svirka poslužila kao izvrsno predjelo za glavni događaj. DMT odavno nisu zvučali tako dobro i inspirativno.
SUPERSUCKERS U SKC-u
Još malo o Supersuckersima… Zato što su oni bend kome se unapred radujete, jer dobro znate šta vas čeka. Konstantno i nepoštedno zakuvavanje i podizanje tenzije u krcatoj maloj sali SKC-a, pre oko 300 duša, do erupcije nakon drugog bisa, raspalilo je atmosferu do orgazmičke ushićenosti. Tako jednostavno, a tako majstorski. Bio je ovo događaj koji po mnogim parametrima zaslužuje epitet jednog od najboljih u ovoj godini.
SUPERSUCKERS U SKC-u
SUPERSUCKERS U SKC-u
SUPERSUCKERS U SKC-u
SUPERSUCKERS U SKC-u
SUPERSUCKERS U SKC-u
SUPERSUCKERS U SKC-u


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora

MY BUDDY MOOSE

My Buddy Moose

Albumi

DŽA ILI BU U LIVING ROOMU

Mržnja na rasprodaji

Izveštaji

JACK OBLIVIAN & THE TENNESSEE TEARJERKERS I HARLAN T. BOBO & THE CHIMPS

Uspomene za poneti

Izveštaji