Popboks - Dan Svetog Patrika uz Orthodox Celts [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 05.03.2013. 14:26

Dan Svetog Patrika uz Orthodox Celts

Beogradska grupa i ove godine obeležava najveći keltski praznik koncertom u beogradskom SKC-u.

Za one koji ne znaju, najveći irski praznik obeležava se 17. marta i slavi Svetog Patrika. Zahvaljući misionarskom radu ovog sveca, Irska je jedna od retkih zemalja u kojoj je prihvatanje hrišćanstva, početkom V veka, proteklo bez prolivanja krvi. Osim toga, važi i za čudotvorca, čoveka koji je na ovo evropsko ostrvo uveo monaštvo, a ujedno je i zaštitnik Nigerije i ljudi koji se boje zmija, jer je po jednoj od legendi proterao sve otrovne životinje iz Irske.

Koncert beogradske grupe počinje u 21 čas, a karte koje se od danas mogu nabaviti u pretprodaji na biletarnici beogradskog SKC-a koštaju 1250 dinara.Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.