Popboks - Uskoro drugi Dimensions festival u Puli [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 16.08.2013. 11:37

Uskoro drugi Dimensions festival u Puli

Drugo izdanje festivala plesne muzike Dimensions održaće se od 4. do 9. septembre na tvrđavi Punta Christo, na poluostrvu Štinjan u Puli.

Ove godine će nastupiti pregršt velikana elektronske plesne muzike, kao i veliki broj nadolazećih zvezda, za ukupan broj od preko 200 izvođača. Vodeća imena ovogodišnjih Dimenzija uključuju originatore Detroit tehna Derricka Maya i Juana Atkinsa (koji će nastupiti sa live bendom kao Model 500), britansku DJ zvezdu Gillesa Petersona, kao i projekat Daphni Dana Snaitha poznatijeg kao Manitoba/Caribou, te afrobeat majstora Tonyja Allena i leftfield dvojac Hype Williams.

Nastupiće i praktično celokupna detroitska deep house postava, na čelu sa grupom 3 Chairs (Moodymann, Theo Parrish, Rick Wilhite, Marcellus Pittman) ali i Andres, Omar S, Patrice Scott i Kyle Hall. “Ostrvo” će naravno biti vrlo zastupljeno, i što se tiče etabliranih autora kao što su Surgeon, Dave Clarke i Mr. Scruff, a i što se mlađih imena u naletu tiče – techno će pokrivati Blawan, Karenn, Truss i Trevino, dok će za house i bass između ostalih biti zaduženi Huxley, Guy Andrews, Mosca, Midland i Pearson Sound. Naravno tu je i niz poznatih dubstep imena, na primer Kode9, Mala (sa svojim live projektom Mala in Cuba), Loefah i Peverelist. Njujorške house tendencije će demonstrirati šef lo-fi house lejbla L.I.E.S. Ron Morelli i Levon Vincent, dok će iz unutrašnjosti evropskog kontinenta doći mnoga relevantna imena poput Move D-a, Mikea Denherta, Prosumera, Juju & Jordash, Bena Klocka i Steffi.

Posle vrlo uspešnog prošlogodišnjeg debija, ove godine je žanrovski spektar malo proširen, pa ćemo tako imati prilike da čujemo pomenute Gillesa Petersona i Tonyja Allena, jazz-funk legendu Lonnieja Liston-Smitha, novu nadu britanskog modalnog jazza Matthewa Halsalla sa svojim trijom, te londonsku soul/folk pevačicu i producentkinju Andreyu Trianu, kao i mnoge druge muzičare koji primarno ne pripadaju plesnoj elektronskoj muzici. Takođe, razilka u odnosu na premijerno izdanje festivala će biti i veče otvaranja koje će se 4. septembra održati u pulskoj Areni, gde će koncerte održati Bonobo sa pratećim bendom, post-dubstep duo Mount Kimbie, crossover jazz sastav Portico Quartet, kao i pevač Andrew Ashong.

Ove godine festival nudi zabavu na 10 stejdževa, uključujući i obližnje plaže. Posebna poslastica su dnevne žurke na brodićima koji će ploviti u okolnim vodama, a koje su kurirane od strane raznih lejblova i časopisa. Kao i prošle godine, ljudi sa prostora bivše Jugoslavije imaju pravo na kupovinu karata po povlašćenoj ceni od 100 eura. Važno je napomenuti da te karte ne važe za koncert otvaranja u pulskoj Areni (plaća se odvojeno i košta 15 eura), kao ni za žurke na brodovima (svaka košta oko 25 eura). Više informacija na sajtu festivala.

Pogledajte kako je bilo prošle godine:



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.