Popboks - Večeras Beograd, Xanax, Minilinija, MKDSL (live) i Rahmanee na beogradskom brodu Shlep [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 26.07.2013. 09:15

Večeras Beograd, Xanax, Minilinija, MKDSL (live) i Rahmanee na beogradskom brodu Shlep

U okviru četvrte večeri Vračar Rocks Summer Jam! večeras (petak, 26. jul) će nastupiti na brodu Shlep (ispod Brankovog mosta) grupa Beograd, Xanax, Minilinija, MKDSL (live) i Rahmanee.

Klub se otvara u 22:00 i ulaznice se mogu nabaviti na vratima kluba po ceni od 300 dinara.

Iz saopštenja organizatora:

Grupa Beograd je pionir YU elektro zvuka osamdesetih koja je nastala u periodu novog talasa. Hit numera "TV" sa prvog singla je probila led za album Remek Depo, prvi album elektronske muzike na prostoru Jugoslavije, koji je izdat davne 1982. godine. Sa tog albuma su se izdvojile numere Kontrolori i Opasne Igre koje su se nasle na prvom mestu mnogih radio i TV top lista. Grupa se posle albuma rasformirala i članovi su krenuli da rade sa drugim grupama od kojih su najpoznatije DuDuA, Bebi Dol, Džakarta i Laki Pingvini, nastavljaljući da šire uticaje na muzičku scenu osamdesetih. Zahvaljujući društvenim mrežama originalni članovi grupe Dejan Stanisavljević i Milan Bubalo su opet počeli da saradjuju a zatim se ta saradnja proširila i na muzičare mladje generacije,
što je dovelo do saradnje sa grupama Xanax, Svi Na Pod, Dža ili Bu i drugima, te do ideje da se grupa Beograd ponovo okupi u novoj postavi.

Xanax je beogradski bend koji je koncertno aktivan od 2009. Bend je u maju mesecu 2012. izdao svoj debi album pod nazivom "Ispod Površine", a koncertna promocija albuma održana je u Beogradskom Domu omladine. Bend je do sada svirao u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Banjaluci, Doboju, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, na Šabackom letnjem festivalu, a leta 2011. je nastupio je i na festivalima u Rusiji (Avant music festival Moskva, Petrograd), Mađarskoj i Poljskoj. Xanax učestvuje sa pesmom "Ispod Površine" na kompilaciji Femixeta u okviru mreže ženskog stvaralaštva (2011.) na kojoj je predstavljeno čak 16 bendova i samostalnih autorki, sa pesmom "Savršena rešetka" na kompilaciji Re start II (BiH), kao i na FAIR SHARE festu u Domu Omladine u organizaciji regionalnog MTV-ja. Numera "Reč iz Filma" koju ie bend nedavno objavio se ne nalazi na njihovom debi albumu "Ispod povrsine", već predstavlja novu fazu u muzičkom radu grupe Xanax koja sve više teži savremenom elektronskom zvuku i izrazu. Singl je ujedno i najava novih aktivnosti grupe i albuma koji je u pripremi. Produkciju je radio Dejan Stanisavljević frontmen grupe Beograd koji se i priključio bendu, te će Xanax ubuduće nastupati u novoj postavi: Sana Garić (vokal), Dejan Stanisavljević (klavijatura, sekvencer), Nebojša Mrđenović (klavijatura, čelo), Miroslav Ćatić (bubanj).

MMINILINIJA je elektronska supergrupa koju čine: EX YU ROY, aka Dejan Vučetić (Darkwood Dub), EX ROBOT, aka Vladimir Ðordević (Lira Vega, Neočekivana Sila), KAPETAN MEBLŠTOF, aka Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana Sila, Veliki Prezir), i DA KILLA, aka Radan Ðordević (DJ Rahmanee). Nastala je iz potrebe da se artikuliše višegodišnja saradnja na neformalnim muzičkim projektima (kao i u primenjenoj muzici za film, pozorište i sl.)  prenese na žive nastupe. Slobodan izbor i instant obrada originalnih muzičkih
sekvenci, i kombinovanje sa sviranjem uživo i procesiranjem zvuka daju njihovom nastupu formu jam sessiona koji kao muzički izraz koristi aktuelne klupske žanrove (electro,dub,techno,breaks,acid house...).

MKDSL, poznati beogradski DJ i producent, predstavice svoj novi live act a za dobar provod do svitanja biće zadužen Rahmanee.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.