Popboks - Stuttgart online: Više nam se sviđa da sviramo češće za manju cenu karte [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 15.01.2013. 17:17 · 15

Stuttgart online: Više nam se sviđa da sviramo češće za manju cenu karte

Stuttgart Online će 19. januara svirati u beogradskom klubu Podmornica zajedno sa grupom Klopka za pionira. Odgovarajući na pitanje da li je cena ulaznice od 200 dinara preniska za koncert dva benda Bojan Slačala između ostalog za Popboks kaže: "Ukoliko dvomilionski grad ne može da iznese 2 koncerta ovakvih bendova mesečno, onda nešto takvo uopšte i nije potrebno, a sredina možda i ne zaslužuje takvu privilegiju..."

Stuttgart Online će 19. januara (22h) svirati u beogradskom klubu Podmornica zajedno sa grupom Klopka za pionira. Odgovarajući na pitanje da li je cena ulaznice od 200 dinara preniska za koncert dva benda Bojan Slačala za Popboks kaže: "Što se tiče nas i nekolicine drugih garažnih bendova autorske orijentacije situacija je sledeća: mnogi razlozi nam ne dozvoljavaju da se postavimo u poziciju tromesečnog posta pred "veliki beogradski koncert" ili tome sličnoj kategoriji. Više nam se sviđa da češće sviramo za manju cenu karte. To je dobro iz više razloga: grupa je stalno aktivna, uvežbanija, publika postaje disciplinovanija, navikava se da nas stalno juri po gradu, samim tim i zabava dobija na kvalitetu, formira se novi koncept nastupa, a i više se kinte zaradi svirajući češće za manje nego ređe za malo više, apstinirajući sa scene po 3, 4 meseca. Svi znamo koliko je to problematična situacija danas kada se sve zaboravlja već do sutra".

Basista i pevač beogradskog dueta dodaje: "Vremena se menjaju, mi se prilagođavamo novonastalim situacijama. Mnogi će reći da to nije dobro za rast i razvoj grupe ali to je opet kritika prevaziđenog koncepta. Adekvatnije rečeno, ukoliko dvomilionski grad ne može da iznese 2 koncerta ovakvih bendova mesečno, onda nešto takvo uopšte i nije potrebno, a sredina možda i ne zaslužuje takvu privilegiju... Ali šta je to onda što je potrebno!? Činjenica je da mozak mora da se razvija, a mi ćemo kao i obično dati sve od sebe da vam pružimo vrhunsku zabavu sa porukom iznad svega!"

Stuttgart online će nakon beogradskog koncerta u predstojećem periodu svirati i u Mostaru (1. februar, OKC Abrašević), Sarajevu (2. februar, Kriterion) i Novoj Pazovi (15. februar, Pub Two Beers). 



Komentari

  • Gravatar for lustenblag
    lustenblag (gost) | 16.01.2013. 01.21.53
    ko da bi i mogli da stavite vecu
  • Gravatar for pitanje...
    pitanje... (gost) | 16.01.2013. 01.39.04
    ...je ko hoće da da i 200 kinti da gleda SON? (facepalm) glupo pitanje - pa to je radost svakom domaćinstvu! momci samo napred, do konačne pobede...
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 16.01.2013. 02.03.43
    ok je ta ideja da se češće svira za manje para, ali de bas 200 za dva vec iskusna benda? bar 300 bi trebao da bude jer koliko onda treba da kosta ulaz na svirku nekih demo bendova? 50 dinara? ipak dva benda treba da kostaju vise od jednog piva. da li ovako klopka uopste isplati sebi put od jednog panceva i nazad.
  • Gravatar for Kjel
    Kjel (gost) | 16.01.2013. 09.54.18
    Slusanje Stutgart Onlajna i nije neka privilegija vec je blize mucenju. U to sam se licno uverio. Mega-neoriginalni kao ono "urbani" dzem sesn tesko da i vredi vise od 200 din. Uz to, sve pesme su im potpuno identicne, sto doprinosi njihovoj dosadi. Ovakva muzika ne moze da ostvari svoj, od strane clanova benda zadati "cilj", jer nema kvalitet. I nikakav "stav" ne moze da prikrije njihov manjak sustinskog talenta. Oni su dokaz pogubne tradicije koju je Disciplina Kicme zapocela na 2% urbanog prostora ove zemlje. Bas kao sto su recimo, Repetitor, dokaz vrlo dobre urbane tradicije, koju je zapoceo Obojeni Program. Da ne ispadne da hejtujem Popboksove bendove, vec samo SO.
  • Gravatar for umetnost i ekonomija
    umetnost i ekonomija (gost) | 16.01.2013. 14.43.41
    nebo i zemlja
  • Gravatar for dobro jutro hejteri
    dobro jutro hejteri (gost) | 16.01.2013. 15.38.02
    braco, kakve veze ima vas hejt sa koncertom klopke i studgarta? to ce biti fenomenalna garazna svirka 2 grupe sa najjacim tekstovima na sceni trenutno...ne vidim nista diskutabilno tu...idite pa vidite...ili vam fali malo devojaka na bini?
  • Gravatar for ZA DOBRIM KONJEM
    ZA DOBRIM KONJEM (gost) | 16.01.2013. 16.47.00
    JURI MURIJA I PRAŠINA SE DIŽE
  • Gravatar for @Klje
    @Klje (gost) | 16.01.2013. 20.01.13
    prso si
  • Gravatar for komms
    komms (gost) | 16.01.2013. 20.07.15
    Stutgart=Disciplina, kao i Repetitor=Obojeni, sasvim dobra paralela, i slozio bih se da su Repetitor tj Obojeni znatno zanimljiviji i originalniji bendovi.
  • Gravatar for @komms
    @komms (gost) | 16.01.2013. 20.39.14
    hehe, ovo je izgleda logika ako imas gitaru onda si Obojeni, ako nemas onda si Kicma...bilo kako bilo, sve su to Kojina deca i Obojeni i ovi klinci
  • Gravatar for Kjel
    Kjel (gost) | 16.01.2013. 20.57.05
    Niko ne govori o instrumentarijumu vec o nedostatku talenta.
  • Gravatar for bez obzira...
    bez obzira... (gost) | 17.01.2013. 13.41.09
    ...na kvalitete bendova, treba vise manjih klupskih svirku u Beogradu i sirom zemlje i zato nista osim stopostotne podrske za oba benda!
  • Gravatar for Debeli Bizon
    Debeli Bizon (gost) | 17.01.2013. 16.21.01
    hejterz gona hejt. Mislim da je vrlo pogrešno porediti domete Štutgarta i Discipline, kao i Obojenog i Repetitora. Jasno je da je Štutgart tu najslabija karika kao što je i jasno da su DAK i OP svaki ponaosob liga za sebe. Pritom je Obojeni, pošto ga je Koja ponovo "izmislio" krajem osamdesetih posle skoro decenijskog postojanja, "dužan" istom za uspehe na prva dva albuma. To naravno ne bi bilo moguće da OP nije imao ono što nažalost Štutgart OnLine nema - odlične pesme. Zato pustite momke neka rade dok ne naprave nešto dovoljno vredno da bude zapamćeno, a zapamtite da i pomenuti Repetitor ima još mnogo da radi da bi možda jednog dana mogao da se spominje u istoj rečenici sa OP i DAK. Uf!
  • Gravatar for zVuk
    zVuk (gost) | 17.01.2013. 16.50.17
    ja bi vam naplatio 2000, jezičare. ''rok analitičara'' u srbiji ima previše.dokaz su ovi besmisleni komentari. kako male đokice zamišljaju muzičku scenu. progres vam smeta jer ste verovatno već par godina na ''još par ispita'' ostali. ja bi vam naplatio 2000, jezičare.
  • Gravatar for Kjel
    Kjel (gost) | 17.01.2013. 23.27.50
    Zvucni, nemojmo ovo spustati na licni nivo. Mnogo si nesto nervozan. Bokje iskomponuj tvojim drugarima neki dobar i zapaljiv rif, I reci im da manje dzemuju i da vise stvaraju. Ako umeju uopste da prave razliku izmedju te dve stvari. Ako ne umeju, ne zasluzuju ovoliku podrsku Popboksa. Ovim sam zapravo jako pohvalio Popboks, dajuci im na relevantnosti.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.