Popboks - Roger Waters 1. septembra 2013. na Ušću [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 09.11.2012. 11:01 · 1

Roger Waters 1. septembra 2013. na Ušću

Roger Waters, kompozitor, tekstopisac i ko-osnivač Pink Floyda, nastupiće na beogradskom Ušću 1. septembra 2013, gde će predstaviti muzičko-scenski događaj The Wall.

Roger Waters, kompozitor, tekstopisac i ko-osnivač Pink Floyda, nastupiće na beogradskom Ušću 1. septembra 2013, gde će predstaviti muzičko-scenski događaj The Wall - saopšteno je danas (petak).

"Ovo audio- vizuelno remek delo o otuđenju i transformaciji biće izvedeno u celini sa bendom i jedinstvenom umetničkom produkcijom", navodi se u saopštenju.

Ulaznice će od ponedeljka, 12. novembra biti dostupne u pretprodaji preko zvaničnog sajta Rogera Watersa, a od 16. novembra biće u redovnoj prodaji po sledećim cenama: parter 4500, fan pit 5500 i tribine 7500 dinara. Prodajna mesta: Eventim, blagajne Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i sajtovi Kombank Arene i Eventima.

Turneja 2013. obuhvatiće 18 nastupa na otvorenom ili stadionskom prostoru, među kojima su, između ostalog, olimpijski stadioni u Rimu i Berlinu, Amsterdamska arena...

"Waters je 2010. godine ponovo oživeo svoju kultnu scensku produkciju The Wall sa savremenom tehnologijom i specijalnim efektima, prikazujući je pred publikom širom sveta i postavljajući nove rekorde u broju rasprodatih turneja ali i uzastopnih nastupa na istom prostoru, kao što su devet prodatih predstava na River Plate stadionu u Buenos Airesu", dodaje se još u saopštenju.

Roger Waters je, povodom nove evropske turneje, izjavio: “Jako mi je drago što ćemo The Wall ponovo doneti u Evropu. Biće nam veoma zabavno. Preradio sam koncert kako bismo ga izneli na otvoreno. Stvarno je dobar. Još je pokretljiviji, dramatičniji i uzbudljiviji od nastupa za arene. Morao sam ponovo sve da razradim zbog stadiona, odnosno otvorenih prostora. Ovakav šou nije mogao biti stvoren pre 40 godina. Tada nismo mogli da ispunimo toliki prostor nudeći adekvatno emotivno, muzičko i scensko zadovoljstvo. Tehnologija se promenila, i sad je to moguće.”

Waters će predstaviti turneju na svom sajtu i facebooku u četvrtak, 15. novembra (13.30). Organizatori koncerta na Ušću su Live Nation, Adria Entertainment i Kombank Arena.

Evo kako je The Wall spektakl izgledao ove godine u Melburnu:



Komentari

  • Gravatar for N.
    N. (gost) | 10.11.2012. 20.34.30
    znači, cirkus stiže i u Belograd
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.