Popboks - Promocija knjige 39 pesama Nebojše Krivokuće [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 06.06.2013. 11:21

Promocija knjige 39 pesama Nebojše Krivokuće

Izdavačka kuća Booka objavila je zbirku priča Nebojše Krivokuće pod nazivom '39 pesama'. Knjiga će se u prodaji pojaviti u ponedeljak 10. juna kada će biti održana promocija u beogradskoj knjižari Beopolis (18h).

"Ove priče imaju već hiljade poklonika, koji su ih pratili na blogu Prešlicavanje (preslicavanje.blogspot.com). No verzije unutar ovih korica su dorađene, zaokružene, rečju – bolje od onih na Mreži. Ekran trpi sve. I dozvoljava stalne popravke. Papir ne. U eri kada se knjige sele na monitore (u manjim ili većim „formatima“), pojavio se i obrnut proces: autori iz sajber prostora sele se na papir. Jer hartija još uvek, iako mnogi tvrde da je prevaziđena, ima tu moć da dâ na „ozbiljnosti“ onome ko dočeka da objavi knjigu. Junaci ove knjige nisu samo Dejvid Bouvi, R.E.M, Lu Rid, The Pixies, Idoli, Depeche Mode i svi ti divni umetnici čije su pesme poslužile kao povod, okidač, ili prateća tema. Njeni junaci su pripadnici svih izgubljenih generacija rođenih na ovim prostorima. Svi oni kojima je muzika nešto zaista značila, koji su skupljali ploče, kasete, kompakt diskove, skidali reči pesama pritiskajući pauzu na kasetofonu i ispisivali imena omiljenih bendova na školskim torbama", navodi se u saopštenju.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.