Popboks - Ex>Misha i Microsonic sutra u Žici [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 30.05.2013. 11:25

Ex>Misha i Microsonic sutra u Žici

Ex>Misha i Microsonic će održati zajednički koncert u klubu Žica (Kraljevića Marka 5) u petak, 31. maja.

Ex>Misha (Beograd) je dugogodišnji muzički poduhvat i scenski eksperiment koji uključuje jednog čoveka, jedan laptop i jednu gitaru. Samoproklamovana kućna muzika, od lo-fi estetike do pop simulacije, izazi pravo iz dnevne sobe gde je nastala i u tom vidu se predstavlja uživo. Nakon devet samostalnih izdanja na kasetnom, CD-R i download formatu, Ex>Misha se i dalje nalazi na tromeđi noise, electro-pop i country muzike. Odsviraće dobar deo pesama sa prošlogodišnjeg "Domaćeg albuma", kao i nešto starijih pesama, uz mogućnost iznenađenja. "Ovaj koncert kao i svi naredni u dogledno vreme, odigravaće se u svetlu priprema za naredni album na kome se već radi", navodi se u najavi.

Microsonic je indie rock bend iz Novog Sada. Od početka 2013. godine sa izmenjenom posadom: Šole - gitara i back vokali, Vlada - klavijature, Žule - bubanj i Danijela - bas i vokal. "Bend svira isključivo autorsku muziku, koju su kritičari opisali kao psihodeliju Panonske ravnice, negde na pola puta između Aira i Sonic Youth. Tekstovi su na engleskom jer je većina bendova koji su uticali na muziku Microsonica sa engleskog govornog područja", kaže se u saopštenju. Iza sebe imaju mnogo svirki i festivalskih nastupa: u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, na Exit festivalu, na UFO festivalu Osijek, na Demo festu u Banja Luci, na tada Winner festu u Makedoniji (Skoplje, Štip i Prilep), itd... Trenutno vredno rade u studiju, snimaju album.

Koncert počinje u 21 sat a ulaz je besplatan.Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.