Popboks - 20. Festival evropskog filma Palić od 13. do 19. jula [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 09.05.2013. 12:23

20. Festival evropskog filma Palić od 13. do 19. jula

Jubilarni 20. Festival evropskog filma Palić održaće se od 13. do 19. jula na više lokacija pokraj Palićkog jezera i u Subotici.

Organizatori najavljuju da će jubilej biti obeležen time što će na Palić ove godine doći "najviše gostiju iz Evrope do sad", uz niz programa, uključujući selekciju Palićki pobednici, monografiju povodom 20 godina Festivala, izložbe, debate... 

Festivalski program činiće 11 selekcija: Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Omaž program za dobitnike nagrada Aleksandar Lifka, Omaž program posvećen dobitniku nagrade Underground Spirit, Novi turski film, Novi mađarski film, Evropa i hrišćanstvo, Ekološki dokumentarci, Palićki pobednici i Dečji program.

Najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa biće dodeljene nagrade: Zlatni toranj (za najbolji film), Palićki toranj (za najbolju režiju) i Specijalna nagrada žirija. Međunarodni žiri kritike dodeliće Nagradu za najbolji film iz programa Paralele i sudari. Umetnički savet festivala dodeliće nagradu Undergorund Spirit za izuzetno umetničko stvaralaštvo na polju nezavisnog filma. Prošle godine je Zlatni toranju dobio film Iza brda Emina Alpera.

Festival će i ove godine uručiti dve nagrade Aleksandar Lifka za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji. Ovu nagradu su prošle godine dobili francuski glumac Jean-Marc Barr i domaći kompozitor Zoran Simjanović.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.