Popboks - Peja Dibidus: Svaki bend shvatam kao novi krug [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 30.10.2012. 15:44

Peja Dibidus: Svaki bend shvatam kao novi krug

Beogradski sastav Dibidus objavio je spot za pesmu Draga koja je snimljena u saradnji sa Nenom Belanom.

Vođa benda Peja dao je izjavu za Popboks povodom novog singla kojim se promoviše snimak svirke iz zemunskog kluba Fest koji bi u prodaji trebalo da se nađe do kraja godine: “U pitanju je pesma koju imam već desetak godina, gitarista se nje setio, i kada smo je slušali zvučala nam je prilično belanovski...

Beogradski sastav Dibidus objavio je spot za pesmu Draga koja je snimljena u saradnji sa Nenom Belanom.

Vođa benda Peja dao je izjavu za Popboks povodom novog singla kojim se promoviše snimak svirke iz zemunskog kluba Fest koji bi u prodaji trebalo da se nađe do kraja godine: “To je singl koji će pratiti naš živi album koji smo snimili u klubu Fest u Zemunu krajem prošle godine. Na tom albumu će se naći 12 pesama sa tog koncerta, presek mog dvadesetineštogodišnjeg prisustva u muzici. Draga je bonus koji prati čitavu priču. U pitanju je pesma koju imam već desetak godina, gitarista se nje setio, i kada smo je slušali zvučala nam je prilično belanovski. I onda smo pozvali Belana, on je prihvatio, čuo je pesmu, dopala mu se, i eto, napravili smo saradnju”, kaže vođa benda Peja za Popboks.

Pevač unikatnog glasa pre Dibidusa je već ostavio muzički trag kao član grupa Vampiri i Familija. Na pitanje koji mu je period u karijeri najdraži, Peja odgovara: “Najbolje je bilo svakako sa Familijom, mada i ovo što sada radim je prilično naslonjeno na taj neki stil, jer mi to najviše prija. Familija je imala šta da kaže, bila je prilično šarenolika u odnosu na Vampire, koji su bili žanrovski profilisaniji. Ovo što sada radim je iskustvo koje sam stekao i sa jednim i sa drugim bendom, pa sad idemo dalje. Svaku novu pesmu, svaki novi album, pa na kraju krajeva i svaki novi bend shvatam kao jedan novi krug, pa kad se jedan završi onda drugi krene.”

Uživo iz kluba Fest bi trebalo da se pojavi u prodaji u prvoj polovini decembra, najavljuje izdavačka kuća Mascom. Ispod možete pogledati video za Dragu.

 

Marko Nikolić



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.