Popboks - Gitarijada: Ako je mogla Galija... [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 04.08.2008. 12:05 · 6

Gitarijada: Ako je mogla Galija...

Beogradska heavy metal grupa Magma je pobedila na ovogodišnjoj Gitarijadi pre dva dana u Zaječaru, dok je po izboru publike najbolji zaječarski (takođe HM) bend Hate-tech.

Odluku da je Magma najbolja doneo je žiri u sastavu Vlada Džet (predsednik), Branimir Lokner, Saša Bonović, Miodrag Božinović i Aleksandar Zec.

Beogradska heavy metal grupa Magma je pobedila na ovogodišnjoj Gitarijadi pre dva dana u Zaječaru, dok je po izboru publike najbolji zaječarski (takođe HM) bend Hate-Tech.

Odluku da je Magma najbolja doneo je žiri u sastavu Vlada Džet (predsednik), Branimir Lokner, Saša Bonović, Miodrag Božinović i Aleksandar Zec.

Pobednik će po odluci žirija dobiti 100.000 dinara, dok 50.000 ide najboljem po mišljenju publike.

Frontmen Magme Jovan Dorkin nije krio oduševljenje jer im je pobeda omogućila nagradu od 100.000 dinara, za šta neće moći da snime ceo album (kao što je prvobitno najavljeno), ali misli da će im to pomoći u budućoj afirmaciji.

"Ako se Galija proslavila učešćem na Gitarijadi, zašto ne bismo i mi", rekao je on.

Podsetimo, Magma se na nedavnom Demofestu, takmičarskom festivalu demo bendova u Banja Luci, po odluci žirija našla na drugom mestu.

Osim 12 takmičarskih demo bendova, u Zaječaru su svirali i Mentalna Higijena, Sintezis, Nightfall, Disciplin A Kitschme, Đorđe David and Gang i Laibach.

Inače, organizaciju Gitarijade od naredne godine preuzima koncertna agencija Multimedia Concerts, koja obećava revitalizaciju ovog događaja.



Komentari

  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 04.08.2008. 11.15.37
    Svaka cast momci! Mada ja nemam neko pozitivno misljenje o tom dogadjaju.
  • Gravatar for Arf
    Arf (gost) | 04.08.2008. 12.11.22
    Znaci bice nama Gitarijade i u stoljecima koje dolaze...
  • Gravatar for Pobednik nekad davno...
    Pobednik nekad davno... (gost) | 04.08.2008. 12.45.35
    Mjetal! Kvalitetan bend, odlicni muzicari! Nije moj par rukava ali znam da je zasluzeno. A sto se tice Gitarijade, ona MORA da postoji zbog svega tamo sto ne postoji.
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 04.08.2008. 13.13.20
    @djape :* hahahaa
  • Gravatar for ivan't
    ivan't (gost) | 04.08.2008. 13.17.05
    kažu da je bilo iznenađujuće bolje nego prethodnih godina... ove nedelje nešto sasvim drugačije - festival ZALET: evo ovde; ilegalni.mojblog.co.yu
  • Gravatar for Nemanja
    Nemanja (gost) | 06.08.2008. 09.53.36
    Cestitam drugari! Gitarijada ko gitarijada,samo od bendova posle pobede zavisi sta ce biti sa njima,i koliki ce oni uspeh pole nje postici,Magma ima kvaliteta u svim poljima o i blastima sto se tice muzike kojom se oni bave.Sve je sad na njima.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.