Popboks - "Zdravo, zdravo, zdravo" za čitaoce Popboksa [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 08.05.2008. 22:27 · 33

"Zdravo, zdravo, zdravo" za čitaoce Popboksa

Redakcija Popboksa nagrađuje desetoro čitalaca kompilacijom mladih domaćih bendova Zdravo, zdravo, zdravo, na kojoj su zastupljene grupe Tussilago, Nežni Dalibor, Petrol, Repetitor i Ženekese. 

Ovoga puta, nagradno pitanje nema samo jedan tačan odgovor; diskovi će pripasti onima čiji nam odgovori budu najzanimljiviji.

Redakcija Popboksa nagrađuje desetoro čitalaca kompilacijom mladih domaćih bendova Zdravo, zdravo, zdravo, na kojoj su zastupljene grupe Tussilago, Nežni Dalibor, Petrol, Repetitor i Ženekese. 

Ovoga puta, nagradno pitanje nema samo jedan tačan odgovor; diskovi će pripasti onima čiji nam odgovori budu najzanimljiviji.

Pitanje glasi:

Kako zamišljate srpsku rok scenu za dve godine?

U ovoj igri, odgovore nam nemojte slati elektronskom poštom, nego ih prilažite u komentarima na ovu vest; da bi vaš odgovor bio uzet u obzir, potrebno je da u polje za e-mail napišete validnu adresu na koju vas možemo kontaktirati.

Dozvoljeno je i komentarisanje odgovora, čak i ako sami ne učestvujete u igri; radi našeg i vašeg lakšeg snalaženja, ako želite da budete u konkurenciji, ispred svog "zvaničnog" priloga najpre napišite "ODGOVOR:".

Biće uzeti u obzir odgovori koji pristignu do četvrtka, 15. maja u 23 h; u petak, redakcija Popboksa će odabrati deset čiji će autori dobiti diskove Zdravo, zdravo, zdravo.



Komentari

  • Gravatar for SREĆKO
    SREĆKO (gost) | 08.05.2008. 23.43.21
    "ODGOVOR" Srpsku rock scenu za dve godine je teško zamisliti, ako ste imali strpljenja da pratite istu od 93. god. Ostali su nam "Oni" koji se povremeno jave novim albumom... Tekstovi u srpskom roku mlaki (nemam "lošiji" izraz). Šta je sa inspiracijom? Nema inspiracije ... Muzika vrh ,samo da poletiš, vokali odlični, tekst ... Ima potencijala koji je ili neiskorišćen ili pogrešno usmeren. Vidim alternativnu, ali ne i rock scenu. Jel to koga interesuje? Čuvaće ovce.
  • Gravatar for Mihajlo
    Mihajlo (gost) | 09.05.2008. 00.07.32
    ODGOVOR: Kao Armiju Mraka.
  • Gravatar for Jovan
    Jovan (gost) | 09.05.2008. 00.10.40
    ODGOVOR: Буркина Фасо је континентална држава у западној Африци. Граничи се са шест земаља: Малијем северу, Нигером на истоку, Бенином на југоистоку, Ганом и Тогом на југоистоку и Обалом Слоноваче на југозападу. Садашњи назив добила је 4. августа 1984 године. Независност је стекла 1960. године од Француске. До 1984. звала се Горња Волта по рекама Црној, Белој и Црвеној Волти (данас Mouhoun, Nakambé и Nazinon) које протичу кроз земљу. Садашње име на најзаступљенијим домаћим језицима Моси и Диоула значи "земља усправних људи". Историја Као и цела западна Африка, Буркина Фасо је насељена рано, углавном од стране скупова ловаца у северозападном делу земље, чији су алати (стругач,главе од стрела...) откривени 1973. године. Насеља настају између 3600. и 2600. године пре н.е. СтановништBo Скоро целокупну популацију чине Црнци. Они се деле на десет етничких група. Скоро половину чине Моси затим Манде, Фулани, Бобо и други. Урбана популација је мала око 15% највећи су градови Уагадугу 650.000 становника и Бобо Диуласо 300.000. Становништво исповеда разне религије, највише је муслимамна 55% затим анимисти 33% око 10% су католици. Привреда Буркина Фасо је међу најсиромашнијим земљама света. Велик број становника Буркине Фасо био је запослен у њеним јужним суседима, посебно у Обали Слоноваче, али је њихова присутност придонела политичкој нестабилности крајем деведесетих. Привреда се темељи на извозу памука. БДП је у 2004. био око 1.100 долара по становнику. PS Zameniti "Burkina Faso" sa "srpska rock scena"
  • Gravatar for kofein
    kofein (gost) | 09.05.2008. 01.00.51
    ODGOVOR: Izlazi kompilacija: "sumrak ce promeniti sve??!? (pliz nek' sumrak promeni sve)" sa 16 veoma mladih bendova (re:repetiror, kojima je uzor vec prekaljeni repetiror, sve ili nista (tad vec nisu klinci i nemaju vise veze s' borom djordjevicem), nokia160megapiksela (predstavnici tzv. tehno-prog-roka), manjez park in the dark (novi talas punka u srbiji) itd...) darkwood dub jos glanca novi album, kiza i kraka se parniche, cane se zamonasio, 357 su na frontu, van gogh su se ofarbali u crveno (srba ima periku), cinc pozivaju na linc, jarboli se negde zaboli... sve u svemu, vlada dzet svira svuda po srbiji, dakle od bg-a do nisa (nema dalje)!
  • Gravatar for rista
    rista (gost) | 09.05.2008. 08.08.57
    odgovor Zamisljam je kao jedan fino organizovan cirkus sa planom kako ce u naredne 2 godine postati dominantan pravac organizovanjem koncerata i sviranjem svuda po Srbiji.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 09.05.2008. 08.42.13
    odgovor: Srpska rock scena 2010. Scena #1: Sikara. Za sankom sede Miki, Bercek i Kole. Obrcu sedmu turu, nazdravljaju svom zajednickom prvencu - "Reinkarnacija pocinje u 40oj". Scena #2: Soba. Clanovi grupe Repetitor dozivljavaju katarzu pri odluci da snime visoko-produkcijski album -> instrumentalnu verziju nove knjige slavnog pisca (bivseg Jarbola) D. Kovaca. Scena #3: Amsterdam. Na koncertu Lire Vege, Utvaru prilazi direktan potomak Badija Rica, predlaze da osnuju bend u Detroitu, ovaj prihvata i vise se ne vraca u Srbiju. Novi bubnjar Lire Vege je Bomla. Scena #4: SKC, velika sala. Darkvud Dab kao predgrupa Danilovom Dozivljaju Beca. Scena #5: Plastik. Maja Uzelac, Maja Atanasijevic i Tijana T. prave VIP koktel parti u cast svog novog benda "Pink Flamingos". Scena #6: Huper. Na naslovnici je obnazeni Ljuba (Nezni Dalibor), prekriven samo svojom bas gitarom. Scena #7: Kafana "Kobra" (ex Cvijecara). Vlasnici-kuvari Koja i Kebra spremaju specijalitet dana - gusciji gulas.
  • Gravatar for Milovan
    Milovan (gost) | 09.05.2008. 09.48.21
    Odgovor: Posle nekoliko godina stagnacije i poslovanja na nuli, Zeljko Mitrovic i Sasa Popovic odlucuju da promene kurs. Organizuju konkurs za mlade umetnike, kojima je u dusi dobar stari rock'n'roll. Emisiju nazivaju Hard-rok parada koja dozivljava ogroman uspeh u svim sredinama. U emisiji se pevaju hitovi Osmog putnika, Generacije 5, Divljih jagoda, a samo oni najhrabriji pevaju Stonse i Bitlse. Finalisti takmicenja okupljaju oko sebe bendove i u javnosti se pojavljuju kao solo umetnici. U neformalnom razgovoru na svojoj televiziji Zeljko Mitrovic pominje kako mu uspeh ove manifestacije lici na pojavu neke "nove srpske rok scene". Ovaj izraz postaje popularan u narodu i prati svako izvodjenje na TV-u, halama, stadionima...ne treba da se pominje da za sve kompozicije koje izvode predstavnici nove srpske scene tekstove pise "preporodjena" Marina Tucakovic, dok aranzmane radi Skaj Vikler. Izdavaci kompilacije "Zdravo, zdravo, zdravo", na konferenciji za stampu izjavljuju da je u Pirotu prodata 121 kopija ove kompilacije koja je u prodaji vec dve godine. Koja se vraca u London i pravi jos jedan album zvanicno proglasen za najgori na Ostrvu, Djule vezba plesni korak Justina Timberlake-a jer cut-copy Bona Voxa nije vise u fazonu, Kebra pise memoare, a ministar kulture je Bora Djordjevic. Srecno.
  • Gravatar for lol anonimnom
    lol anonimnom (gost) | 09.05.2008. 13.05.28
    scena#5 je jedina izvesna buducnost.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 10.05.2008. 05.32.11
    a shta je to 'srpska rock scena'????
  • Gravatar for Darko
    Darko (gost) | 10.05.2008. 08.01.35
    S obzirom na sve viđeno i preslušano tokom proteklih par godina, mislim da će u Srbiji rasti broj kvalitetnih gitarskih sastava. Međutim, gajim skepsu da će izdavači i publika adekvatno odgovoriti na to ako ekonomska situacija u zemlji ostane nepromenjena. Činjenica da je biti rock muzičar i umetnik u Srbiji ovih tranzicionih godina luksuz na neki način, mislim da će ipak narasti kvalitet i raznovrsnost bendova rock usmerenja bez obzira na sve poteškoće koje prate mlade bendove. Kako sam nepopravljivi optimista, smatram da će na Vašem sajtu zasluženo biti mnogo više tekstova koji se bave temama vezanim za domaće rock sastave.
  • Gravatar for kofein
    kofein (gost) | 10.05.2008. 11.35.30
    ne mogu da verujem da dva puta napisao repetiror umesto repetitor.
  • Gravatar for resho4
    resho4 (gost) | 10.05.2008. 13.32.25
    Tesko da nesto kljucno moze da se promeni dok mediji ne stanu iza domace rock scene. Pre svega mislim na televiziju na kojoj danas ne postoji ni jedna emisija koja se bavi domacom scenom (setimo se da je devedesetih svaka tv stanica imala bar jednu emisiju ukljucujuci i tv pink). To je jako bitno jer je internet danas na zalost jos uvek privilegija... Ako se nista ne promeni po tom pitanju ocekujem da ce za dve godine pola bendova koji trenutno sviraju potpuno da se smore i odustanu jer nemaju nikakav odjek, i cela stvar ne dobija na znacaju onoliko koliko bi trebalo - tesko je snimiti album, a i kada ga uradis nemas gde da ga prezentujes... Zasto npr. pop boks ne pokrene neku TV emisiju???? Dovoljno je da sadrzaj sa interneta pretocite u sat vremena programa i ponudite stanicama. Verujem da bi mnogi bili zainteresovani, jer im nudite sat vremena kvalitetno popunjenog programa. Ako bi se takva emisija negde pokrenula verujem da bi to podstaklo i ostale tv stanice da uvedu nesto slicno. Kada bi se tako nesto desilo cela stvar bi konacno mogla da se digne na jedan mnogo visi nivo. Ovako je samo pitanje casa kada ce se i publika i muzicari smoriti...
  • Gravatar for Iluzionista
    Iluzionista (gost) | 10.05.2008. 13.36.01
    Odgovor: Po samom pojavljivanju kompilacije "Zdravo Zdravo Zdravo" muzichka scena u Srbiji krece da dobija novi talas kao shto su to svojevremeno chinili kultni bendovi Elektrichni orgazam, Sharlo Akrobata i Idoli izlaskom genijalnog projekta po imenu "Paket Aranzman."
  • Gravatar for Svojim ocima ne mogu vjerovat'!
    Svojim ocima ne mogu vjerovat'! (gost) | 10.05.2008. 14.07.40
    @ anoniman | 09.05.2008. | 08:42 Odlican prikaz, cak sta vise, vrlo insajderski. Bojim se da ovo ne postane stvarnost. Ko ce ga znati?! Samo da nama zive ovakve kompilacije i pojedinci na njima. I dodajte vodu u vazu sa cvecem. Osushice se...
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 10.05.2008. 20.31.15
    @Svojim ocima ne mogu vjerovat'! cvijece zaliveno. mozda i procveta, red bi bio.. mozda uskoro na sto padne i neka natur snicla, you never know... :D
  • Gravatar for Boldrik
    Boldrik (gost) | 11.05.2008. 00.08.59
    Il' će scenom rasti razno cveće ili scene više biti neće.
  • Gravatar for Flomaster
    Flomaster (gost) | 11.05.2008. 10.28.37
    ODGOVOR: Srpska rok scena za dve godine = bolesno, bolesno, bolesno.
  • Gravatar for zidar
    zidar (gost) | 11.05.2008. 16.47.38
    ODGOVOR: ..za pocetak da se formira.., nastane.., da se stvori.., a posle cemo lako. uzdravlje popboksashi
  • Gravatar for jeca
    jeca (gost) | 12.05.2008. 13.08.54
    ODGOVOR nosioci današnje i ovakve scene za pet godina odustaće od pojavljivanja uživo i uopšte od pojavnosti kakva nam je danas dostupna. ti divni ljudi, listom će se posvetiti poeziji. sedeće ispred svojih računara i pisaće. mi, publika takođe ćemo sedeti ispred svojih računara i pisaćemo. više niko neće znati ko je scena a ko auditrijum. i to je dobro. svi ćemo biti scena, a samo retki će biti svesni postojanja. dakle, scena će biti nešto kao bog :)))))
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 12.05.2008. 13.51.10
    anoniman je neako odveć bljektitan... il mi se začinjava?
  • Gravatar for Marko
    Marko (gost) | 12.05.2008. 14.21.38
    Odgovor: Vizionari svih zemalja ujedinite se! :) Mozemo samo da je zamosljamo. Malo je to vremena da se bilo sta promeni na srpskoj rock sceni... Kako sad cekamo po 2-3 godine samo da novi album izadje tesko da ce se nesto menjati toliko brzo. Svaka cast grupama kao sto su Repetitor, Popecitelji... Oni odrzavaju nadu da ce se nesto barem jednako originalno pojaviti uskoro. Konkretan odgovor na gore navedeno pitanje je da ce scena ostati ista. "I tako dan za danom pred kockastim ekranom" :))
  • Gravatar for milan
    milan (gost) | 12.05.2008. 23.38.54
    dveiljade i neka; klinci vise ni ne izlaze iz podruma; dok se kiseli kupus njihova gorcina para im ushi. izgleda da je izlaz u disharmoniji. pametni sviraju samo krivoglavu (indie) muziku jer time skupljaju najbolje ribe a lepse je sa kulturnima. ono sto je ostalo od noktiju je izgrizeno, milan prodaje svog ibaneza nekom malom, perspektivnom podrumdziji, niko se vise ne seca proslih vremena. goribor i studgart vec su starci, odrani od rute nis, bg, ns,subotica i natrag; menadzeri su se konacno opametili i vise ne zele da rade jer leba nema. Jedan klinac je naucio 2 akorda i poceo : "one, two, three... I hate U!!!" I tako se sve zavrtelo ili propalo ili otislo da iz jednog oblika dobije drugi, bolji; pocinje da se radi iz srca i iz stomaka a ne slusa se niko. Na svakom lepom besnom klincu vidim osmeh prepun zuba; Jednom je neko glasao za budjenje poriva! Ja cu se radovati sada za posle da mu to i uspe.
  • Gravatar for Marko Judd
    Marko Judd (gost) | 13.05.2008. 01.09.19
    Ja mislim da je nece ni biti. Sve ce biti preplaveljeno "urbanim" bendovima poput Repetitora, Emanuila i tlpjekakvog trasha za klaberske kvaziFensere. Fuj! Rock 'n' Roll su Nashville Pussy, Rocket from the Crypt, Cocknoose! A shta je bre ovo? Gomila djubreta da ljude koji u glavi josh imaju pet godina. Al' dobro..,
  • Gravatar for Borivoje
    Borivoje (gost) | 13.05.2008. 12.29.14
    Nerealno je očekivati da domaći bandovi iz redova alternative urade neke značajnije stvari u okviru srpske scene ali očekujem da će zbog nastupajuće euforije tipa "mi u Evropi" neki od bendova napraviti nešto u Evropi (bez Engleske). Takodje, očekujem ojačanje mainstream scene kao i dolazak novih snaga na istu. Što se produkcije tiče, državni mediji će podržati iskorak domaćeg roka sa alternativne scene na teren televizije ali to se neće finansijski odraziti na bandove. Ipak, najveći bum desiće se na polju DJ-eva i elektronske muzike gde će Srbi pokoriti EU svojom vizijom dobre zabave i clubbinga. I ne zvuči loše, svakako bolje nego autoput Horgoš-Požega.
  • Gravatar for Ivan
    Ivan (gost) | 13.05.2008. 17.57.59
    ODGOVOR: Sve zavisi od nove vlasti. Ako vladu formira nacionalistička banda onda će najpre neki bendovi morati da promene ime. Nežni Dalibor će zvučati suviše "nežno" novoj homofobičnoj vlasti pa će se preimenovati u Snažni Dalibor. Petrol će se zvati Ruski petrol, a Stuttgart Online će biti Moskva na vezi. Naravno, emitovanje ovih, kao i ostalih bendova na radio i TV stanicama biće zabranjeno ukoliko ne budu obradili bar po jednu patriJotsku pesmu. Dakle narednih godina gledaćemo i slušati samo 357, Ribliju čorbu i Galiju.
  • Gravatar for Komšija
    Komšija (gost) | 13.05.2008. 19.24.21
    Sve će zavisti od Šumara. Ako dođe, ima sve da otera u... i da napravi nirvanu, a ako ne dodje, sve ce se pretvoriti u ljaki-bljaki pop-kulturu zbronjk zbronjk i morace da se pravi novi Dadov što i ne bi bilo tako loše.
  • Gravatar for djuro.pucar@yahoo.com
    djuro.pucar@yahoo.com (gost) | 14.05.2008. 08.52.22
    KOMENTAR: nije mi jasno zasto su ova deca tako besna i negativna - moja tetka kaze: koliko nizbrdo, toliko uzbrdo. Samo napred, rado Vas citam i jos radje pozdravljam
  • Gravatar for Ivan
    Ivan (gost) | 14.05.2008. 20.55.25
    ODGOVOR: 2010: Daniel Kovač pobedio na Eurosongu, Darkvud dab osvojili MTV nagradu za najbolji album u Evropi, Partibrejkersi i Disciplina kičme podelili prvu nagradu na takmičenju mladih bendova jugoistočne Evrope u Temišvaru, Repetitor objavili oproštajni album sa svojim najvećim hitovima, Euforia svirala u Budimpešti kao predgrupa grupi Green day, Goribor pržio na koncertu u Boru koji je konačno - izgoreo.
  • Gravatar for vera
    vera (gost) | 15.05.2008. 14.36.10
    jao, zaboravila sam da stavim ODGOVOR. a vec sam zaboravila i sta sam napisala. Shmrc.
  • Gravatar for Jelena
    Jelena (gost) | 15.05.2008. 17.49.25
    ODGOVOR: Svi će upasti u pukotine osim Repetitora.
  • Gravatar for milica
    milica (gost) | 15.05.2008. 19.59.24
    ODGOVOR: ...raste kao nada, kao more, kao govor, kao pokret, kao zora, kao dete, kao krv, kao zelja medju nama... raste kao bol i grize sve pred nasim ocima... :)
  • Gravatar for maxocoola
    maxocoola (gost) | 15.05.2008. 21.33.15
    ODGOVOR: Strah me je da uopšte i pomislim na budućnost srpske rock scene... Jednoga dana biće nas u publici manje ljudi nego na bini... toliko je interesovanje... Što bi rek’o Bora: „Tešim se da sve to nije tako crno, a ne može biti crnje“. Navijam iz sve snage za Repetitor, Pionir 10, Slaptrap, Stuttgart Online… Oni su iskreni borci za srpski rock’n’roll, a ne bezidejni tribute bendovi...
  • Gravatar for Faith
    Faith (gost) | 16.05.2008. 11.11.41
    ODGOVOR: Svi bendovi sa nase scene postace poznati i daleko van njenih granica. Svirace na demonstracijama, kada budemo skidali radikale. Pojavice se na stranim televizijama, a zavrsice na MTV-ju. Turisti ce dolaziti u Srbiju da vide mesta gde su isti pocinjali. Na Akademiji ce se naplacivati ulaz od 500 jura, i uvek ce biti reda. Ja cu svoju kompllaciju ljubomorno cuvati, ali nudice mi da je prodam za neverovatno svotu.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.