Popboks - A$AP ROCKY - LongLiveA$AP [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 24.01.2013. 09:14

A$AP ROCKY

LongLiveA$AP

Zahvaljujući minimalističkim bitovima na LongLiveA$AP rime još više dolaze do izražaja sve dok ne stignete do pevljivog refrena a la Pharell Williams koji vam obećava A$AP-ovu besmrtnost. Za života su mu dovoljni žene, novac i trava, kako kaže u pesmi PMW (All I Really Need) u kojoj mu pomaže Schoolboy Q

Ana Eraković

Ocena:
7
Ana Eraković


7/10

 

Drugi album dvadesetčetvorogodišnjeg repera iz Harlema polako osvaja slušaoce i top liste. A$AP Rocky se na celom albumu osim kao tekstopisac pojavljuje i kao glavni poducent. Prvi singl Goldie objavljen je još u aprilu prošle godine i fanovi su sve do sada čekali na album LongLiveA$AP. Goldie je zarazna što ne čudi obzirom da je delo producenta Hit-Boya, sa spotom snimljenim u Parizu što je postala obaveza svakog repera od kad su Kanye i Jay-Z snimili Niggaz in Paris (takođe delo Hit-Boya). U njoj A$AP govori o blagodetima života imućnih, Margiela patikama bez pertli i Ferariju.

Zahvaljujući minimalističkim bitovima na LongLiveA$AP rime još više dolaze do izražaja sve dok ne stignete do pevljivog refrena a la Pharell Williams koji vam obećava A$AP-ovu besmrtnost. Za života su mu dovoljni žene, novac i trava, kao što kaže u pesmi PMW (All I Really Need) u kojoj mu pomaže Schoolboy Q. Vokal Santigold skoro očekivano upotpunjuje pesmu Hell pevajući "You know your way? Where you headin' now?/Me I want everything/It won't take me long". Drake, 2Chains i Kendrick Lamar gostuju na pesmi Fuckin Problems koja je objavljena kao drugi singl. Wild For the Night je znatno brža od prosečne od rep pesme zahvaljujući bitu na kom su radili Skrillex i Birdy Nam Nam. U pesmi 1 Train Kendrick Lamar će se pojaviti ponovo zajedno sa Danny Brownom i Big K.R.I.T.-om, a Hit-Boy će pokazati da ume da napravi i oldskul andergraund bit ako zatreba. Pesma za žene je Fashion Killa i kao što joj ime kaže, namenjena je posebno onim damama koje vole i prate modu. Demons sadrži sempl pesme Just For Now Imogen Heap što čitav album čini još eklektičnijim i jedinstvenijim na sceni.

A$AP je na početku karijere delovao kao još jedan klinac koji jaše na Lil Wayneovom talasu besmislenog hip hopa za žurke, ali što ga više slušate njegov flow je sve prijemčiviji, a rime sve smislenije. LongLiveA$AP nema nijednu pesmu koja bi mogla zvučati kao "popunjivač" i baš svaka je potencijalni hit.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.