Popboks - KRIS KRISTOFFERSON (1978) - Pomozi mi kroz noć [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 12.02.2010. 17:00 · 1

KRIS KRISTOFFERSON (1978)

Pomozi mi kroz noć

Njegove pesme ne kite se preteranom učenošću, niti teže sistematičnosti, već potiču od ličnog iskustva čoveka koje je prezreo zamke tromosti i nervoze

Džuboks

Vojo Šindolić

Ljudima poput Krisa Kristoffersona vreme ne može ništa. Ove godine obeležava se 40-godišnjica od njegovog debitantskog albuma Kristofferson, sa takvim besmrtnim pesmama kakve su Sunday Morning Coming Down, Me and Bobby McGee, Help Me Make It Through the Night i For the Good Times, a u septembru prošle godine je objavio novi album, Closer to the Bone.

Kao retko koji drugi kantautor, Kristofferson uživa ugled istinskog pesnika među rock zvezdama, koji je među najzaslužnijima što je pisanje rock pesama u jednom trenutku prevazišlo formu jednokratne zabave i opasno se približilo umetnosti.

Bilo kao filmski glumac (najzapaženiju ulogu imao je u filmu Pat Garret and Billy the Kid Sama Peckinpaha, u kojem je igrao i Bob Dylan) ili muzičar, Kristofferson će ostati upamćen kao jedan od najvećih heroja američke pop kulture.

Govorkanja o njegovom gostovanju u Beogradu ove godine daju dodatnu aktuelnost tekstu koji vam prenosimo iz Džuboksa.



Komentari

  • Gravatar for Arconada
    Arconada (gost) | 12.02.2010. 16.28.48
    Serijal superheroja u voljenom nam Kenjigradu: Kris, Chuck Prophet, Grant Hart. Hvala lepo entuzijastima koji ovo organiziraju.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora