Popboks - Spotify zarađuje 573 miliona dolara godišnje, a i dalje je u gubitku [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 08.08.2013. 09:11 · 2

Spotify zarađuje 573 miliona dolara godišnje, a i dalje je u gubitku

Internet muzički servis Spotify zaradio je prošle godine čak 573 miliona dolara, ali ni to nije bilo dovoljno da bi se pokrili svi gubici.

Magazin Billboard objavio je informaciju da je Spotify prošle godine zabeležio rast prihoda koji iznosi više 100 odsto (2012. zaradio 576 miliona dolara, a 2011. prihodovao 246 miliona), ali da taj muzički servis i dalje ima izuzetno velike rashode.

Spotify je uprkos rastu prihoda i dalje neprofitabilan. Bilans na kraju prošle godine pokazao je gubitak od 77,4 miliona dolara  a 2011. minus u kasi je iznosio 58,8 miliona dolara. Za ovu godinu se prognozira manji gubitak, ali nema sumnje da će se minus na računu i dalje meriti u milionima.

Spotify servis ima 20 miliona korisnika i pet miliona pretplatnika. Kompanija je u saopštenju povodom gubitaka saopštila da su sva dalja ulaganja u dalji razvoj ovog servisa obustavljena, a da će do kraja godine biti napravljen plan novog načina poslovanja.

Gubici Spotifyaja možda i nisu iznenađujući pošto statistika pokazuje da ovaj servis uz You Tube i iTunes nije uspeo da 'ubije' kompilacijske albume.



Komentari

  • Gravatar for Nyota Uhura
    Nyota Uhura (gost) | 12.08.2013. 11.19.28
    nešto tu ne štima
  • Gravatar for ekonomista
    ekonomista (gost) | 12.08.2013. 19.34.18
    vlasnik Spotify-a je je pretenciozna debilčina Shaun P-nešto, onaj što je uputio mladog Zakerberga kako da zaradi milijarde, i sad je lik umislio da je promenio muzičku industriju a ustvari samo bi i on malo da se nasisa parica, Yorke ga provalio
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.