Popboks - Video: Begebauns (DJ BKO i Lou Benny) - Mama hvala [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 23.07.2013. 07:11 · 3

Video: Begebauns (DJ BKO i Lou Benny) - Mama hvala

Beogradski DJ BKO i reper Lou Benny su pod imenom Begebauns izbacili su spot za pesmu "Mama hvala".

"Ideja BKO-ovog i mog zajedničkog rada je da konačno stvorimo totalno naš (domaći), a svetski svež zvuk. Zato smo na hip-hop način pristupili domaćoj trubačkoj čoček tradiciji, zanemarili trube i – kao i prvi hip-hop DJi i bitmejkeri u vezi sa funkom – išli samo za grooveom, za bubnjevima. Na to smo dodali nešto electro momenata, čak i trancea – sve što predstavlja Srbiju u poslednjih 15-ak godina. Rime su party/reprezent/političke kao u Znoju i standardno savršeno dobre kad sam ja u pitanju", kaže Lou Benny i dodaje: "Ukratko, od sada će svi kojima bude postavljeno ono retardirano pitanje – Exit ili Guča? – koje definiše konfuziju Srbije u poslednjih 15ak dina, moći da daju još luđi odgovor, a to je – BegeBauns. Ovo je ujedno i prvi regionalni Booty Shake/Twerk spot."

Kadrovi su snimani u Studiju 13 i na prvom domaćem zvaničnom Booty Shake takmičenju na Friday Swag žurci u beogradskom klubu Ilegala.

Glavnu ulogu u spotu, iako se vremenski pojavljuje manje od glavnih igračica u spotu – Melani, Sofije, Mirjane i Sonje – ima najmlađi član Sick Touch ekipe, Vuk, sin Žutog a.k.a. Tajžu Sana. Direktor fotografije i glavni snimatelj spota je Stefan Momirov, montažu je uradio DJ BKO, a režija je zajedničko delo DJ BKOa i Lou Bennyja.

Pesma će u mp3 formatu biti uskoro dostupna za besplatan download na sajtu hip-hop magazina My People.

Pogledajte ispod spot za pesmu Mama hvala:



Komentari

  • Gravatar for darokwa
    darokwa (gost) | 24.07.2013. 00.41.47
    ''retardirano pitanje – Exit ili Guča? – koje definiše konfuziju Srbije u poslednjih 15ak dina'' - brate beni, ovo je tako belački i emo.
    • Gravatar for Lou Benny
      Lou Benny (gost) | 24.07.2013. 10.44.10
      Pa jeste to pitanje belacko i emo Inace, ovo "retardirano" je iskorisceno u (malo)gradjanskom kontekstu u kom vazi kao negativno odredjenje :)
  • Gravatar for Belac
    Belac (gost) | 01.08.2013. 12.06.45
    Ne postoji deljenje na belačko i crnačko, ne živimo u Harlemu, dječače.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.