Popboks - Odumiranje, Spomenik Majklu Džeksonu i Neposlušni prikazani na festivalu u Karlovim Varima [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 04.07.2013. 09:58

Odumiranje, Spomenik Majklu Džeksonu i Neposlušni prikazani na festivalu u Karlovim Varima

Svetska premijera filma "Odumiranje", reditelja Miloša Pušića, producentske kuće Hit and Run, održana je u punoj dvorani pozorišta u Karlovim Varima.

Odumiranje je uvršteno u takmičarsku selekciju "East of the West", a u Karlovim Varima su se festivalskoj publici predstavili reditelj Miloš Pušić, scenarista Dušan Spasojević, producent i glavni glumac Branislav Trifunović.

Film će imati srpsku premijeru u programu "Paralele i sudari" predstojećeg 20. Festivala evropskog filma Palić (13-19. jul).

Pročitajte intervju koji je Miloš Pušić nedavno dao Popboksu.

Film je snimljen po scenariju Dušana Spasojevića, autora istoimene i nagrađivane drame koja se igrala u Ateljeu 212 i ukazuje na probleme odumiranja sela i pokušaje da se od njih pobegne. U prestižnom Sight&Sound magazinu je povodom svetske premijere u Karlovim Varima uvršten i prikaz filma. Tamo, između ostalog, stoji: „Pušićev film zaslužuje pažnju zbog veštog načina raspoređivanja naizgled stereotipnih narativa, pretvarajući ovu priču u iznenađujuću netradicionalnu dramu."

U Karlovim Varima su predstavljeni pred inostranim producentima i filmovi Neposlušni rediteljke Mine Đukić i Spomenik Majklu Džeksonu. Njihova ostvarenja izdvojio je Screen Daily pod naslovom „Srpski filmovi sijali u Karlovim Varima“, uz obrazloženje "U ovogodišnjoj  selekciji filmova  koji su trenutno u postprodukciji, odskočila je prezentacija filma Neposlušni, ostvarenja o odrastanju rediteljke Mine Đukic, a drugi obećavajući film je takođe iz Srbije – Spomenik Majku Džeksonu, Darka Lungulova, film drugačijeg ukusa, crna komedija, čiji je odabrani insert izazavao smeh. Radi se o novom filmu reditelja festivalskog hita Tamo i ovde".



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.