Popboks - John Lydon: Neću plesati na grobu Margaret Thatcher [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 12.04.2013. 12:07

John Lydon: Neću plesati na grobu Margaret Thatcher

Frontmen grupe Public Image Ltd John Lydon izjavio je da to što je bio neprijatelj sa nekadašnjom premijerkom Velike Britanije Margaret Thatecher za vreme njenog života ne znači da će slaviti njenu smrt.

Iako je i sam bio jedan od najvećih kritičara politike Margaret Thatcher, nekadašnji frontmen Sex Pistolsa smatra da ni malo nije primereno to što njeni protivnici sada slave njenu smrt.

"Njena politika je bila užasna i podrugljiva i prouzrokovala je mnoge probleme meni i svima ostalima koji su proživljavali to vreme. Ali, to ne znači da ću sada da plešem na njenom grobu, kao što neki kažu. Nisam takav tip osobe", izjavio je Lydon za Daily Mail.

Lydon je dodao i to da je bio "veliki izazov način na koji su se Sex Pistolsi nosili sa Margaret Thatcher".

"Bio sam njen neprijatelj za života, ali neću joj biti neprijatelj u smrti. Nisam kukavica...", zaključio je Lydon naglašavajući da će "gledati prenos sahrane Margaret Thatcher ako ne bude u tom trenutku imao ništa pametnije da radi".

John Lydon je nedavno izjavio da su mu kineske vlasti tražili da im dostavi tekstove svih pesama koje je ikada napisao kako bi mu odobrili koncerte u Pekingu i Šangaju. Public Image Ltd održaće 13. juna koncert u Beogradu.

 

Povezano: Morrissey: Margaret Thatcher nije bila jak lider, već je bilo baš briga za narod

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.