Popboks - Pre 30 godina umro je Elvis [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 16.08.2007. 00:00

Pre 30 godina umro je Elvis

Danas se navršilo tačno tri decenije od smrti Elvisa Presleyja, ali priličan broj Amerikanaca uveren je da je Kralj rokenrola - koji bi danas imao 72 godine - živ

Pre 30 godina umro  je Elvis
Pre 30 godina umro je Elvis
Danas se navršilo tačno tri decenije od smrti Elvisa Presleyja, ali priličan broj Amerikanaca uveren je da je Kralj rokenrola - koji bi danas imao 72 godine - živ.
Od sredine 50-ih godina prošlog veka Elvis je snimio na desetine hitova, igrao u preko 30 holivudskih filmova i pojavio se u Las Vegasu u novom ruhu: kao superjunak svih Amerikanaca, odeven u tipično odelo sa šljokicama i pozlatom. Pred kraj života Kralj je bio samo bleda senka onog izvođača koji je dovodio publiku u trans i uneo revoluciju u pop muziku.
Jedna anketa CBS-a pokazala je da sedam odsto ispitanika ne veruje da je Elvis umro, a to je skoro 20 miliona Amerikanaca.
Pristalice teorije zavere imaju sijaset teorija zašto je pevač simulirao sopstvenu smrt: jedna je da je u programu zaštićenog svedoka i da radi za američku agenciju za borbu protiv droge.
Kao nepobitne dokaze manipulacije navode da je njegovo puno ime pogrešno napisano na grobu (Aaron umesto Aron), da je kovčeg bio pretežak (ili previše lak, u zavisnosti od verzije priče), da je malo pre nestanka, usred leta pevao pesmu Blue Christmas, kako bi obavestio obožavaoce šta ih čeka.
Upućujemo vas na Džuboksov članak iz 1977. povodom njegove smrti.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.