Popboks - Type O Negative svirali u SKC-u [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 05.07.2007. 00:00

Type O Negative svirali u SKC-u

Type O Negative svirali u SKC-u
Type O Negative svirali u SKC-u
Revija mladeži sa crnom odećom na sebi koja je preksinoć defilovala ispred SKC-a nedvosmisleno je ukazivala na goth/metal svetkovinu koja je zbog najavljene kiše iz bašte prebačena u sauna atmosferu velike sale SKC-a.
Prvi beogradski koncert Type O Negative su otvorili Bjesovi, pobravši masu pozitivnih reakcija, da bi se u sledećih gotovo sat vremena čekalo na nastup samozvanih 4 dicks from Brooklyn.
Peter Steele i ekipa izlaze nešto posle pola deset i ceremoniju počinju sa Magical Mystery Tour, da bi iz nje prešli na svoj standardni repertoar sa temeljima u teškim rifovima na tragu Black Sabbatha i mračnoj romantici Sisters of Mercy sa We Hate Everyone, i za sada poslednjim video singlom Profit of Doom.
Harizmatični Steele je svoj mračnim humorom obojen bariton dolivao vinom i Jack Danielsom, većinu bas deonica prepustivši klavijaturisti Josh Silveru, koji je uz bubnjara Johnny Kellya i raspoloženog gitaristu i povremenog pevača Kenny Hickeyea činio protivtežu blago zlovoljnom frontmenu. Uprkos iz publike na binu bačenom brushalteru, nakon nepunih 40 minuta bend je završio regularni deo koncerta, nakon čega se još dva puta vraćao na bis, što je politika koja bi svakom domaćem bendu verovatno desetkovala publiku.
No, uz proverene adute kao sto su Christian Woman ili Anesthesia, kao i solidan zvuk i svetla, čini se da neće biti prigovaranja na trajanje koncerta kao u slučaju RHCP.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.