Popboks - ROKY ERICKSON (1980) - Kultivisani košmar [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 25.01.2010. 12:00 · 1

ROKY ERICKSON (1980)

Kultivisani košmar

U čemu je Rokyjevo pravo na kult-status? U preživljavanju halucinogene ludnice

Džuboks

Saša Stojanović

Za tačno tri meseca, 20. aprila, princ psihodelije Roky Erickson objavljuje drugi solo album True Love Cast Out All Evil. Will Sheff, pevač i gitarista Okkervil Rivera koji u ovom poduhvatu imaju ulogu konjice pod generalom mračne naravi, otkrio je da se album sastoji od užeg izbora od 60 neobjavljenih pesama od kojih su samo neke novijeg datuma. “To su najbolje pesme koje je Roky ikada napisao. Neotkrivene zaslugom decenija nevolja i ličnih tragedija, koje bi nekog manje gipkog uništile”, kaže on.

Neke od pesama sa albuma napisane su još u bolnici za mentalno zdravlje za prestupnike početkom 70-ih, gde je Erickson boravio sa dijagnozom pranoidne šizofrenije, a terapije su ukjučivale i elektro šokove. Iz tog vremena je i ovaj Džuboksov portret.Komentari

  • Gravatar for zombie
    zombie (gost) | 25.01.2010. 15.03.49
    kakav kupus od teksta...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora