Popboks - THE FALL (1990) - Romantična tragedija na kub [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ritam · 17.09.2009. 12:15

THE FALL (1990)

Romantična tragedija na kub

Od 1977. do danas verovatno nije bilo upornijeg britanskog rok sastava: The Fall i priča o njima u koju je uključeno i gostovanje u Jugoslavji novo su poglavlje u knjizi o nezavisnom duhu koji, uprkos svim preprekama, uspeva da bez ikakvih kompromisa ostane svoj

Grupa autora

Ritam

U godinama posle beogradskog debi koncerta kome je posvećen temat Ritma, The Fall je, poštujući tradiciju promene članstva kao na pokretnoj traci, napustila i nešto kasnije se tu vratila i opet otišla harizmatična Brix E. Smith; bend je ostao bez ugovora sa Phonogramom; pesma Hip Priest se 1991. pojavila u Kad jaganjci utihnu; Mark E. Smith je Pavament otpužio da ga besramno kopiraju (što oni nisu demantovali; naprotiv); Steve Wynn je priznao da je The Fall potkradao više od Velvet Undegrounda; Smithovo gostovanje na albumu Inspiral Carpetsa 1994. je pokazalo kako novije generacije mančesterskih grupa priznaju dug Fallu; američka turneja iz 1998. se u Njujorku završila tučom članova benda na bini; interne svađe i pravne nevolje svake godine dovedu u pitanju budućnost grupe po nekoliko puta, ali Smith sa novim članovima (ili samostalno) nastavlja da kontinuirano objavljuje nove albume....

Pre i posle beogradskog koncerta iz 1990. The Fall su u legendarnom BBC sessions programu pokojnog Johna Peela nastupili rekordna 24 puta.

Povezano:

 Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

KURT COBAIN (1967-1994)

Čovek koji je ozbiljno mislio

Ritam

MILAN MLADENOVIĆ (1958 – 1994 – 2012)

...A čitava večnost za njih!

Ritam

EVA BRAUN (1992-2012)

Bečejska pop radionica

Ritam

GREEN ON RED (1990)

Plodovi gneva

Ritam

THE BEASTIE BOYS

Hip heavy hop

Ritam

BRZI BENDOVI SRBIJE (1992-2012)

DLM & Crni Lilihip

Ritam

THE GODFATHERS (1990)

Kumovi

Ritam
Od istog autora

Autor trenutno nema druge tekstove.