Popboks - IRON MAIDEN (1981) - U slavu palih idola [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 09.02.2009. 23:12 · 1

IRON MAIDEN (1981)

U slavu palih idola

Diskografske kuće nisu polomile noge tragajući za heavy rock bendovima i bilo je teško doći do posla, jer niko nije bio zainteresovan za heavy muziku... izuzev publike
 

Džuboks

Aleksandar Žikić

Iron Maiden sutra u Beograd dolaze peti put. Na premijernom koncertu pre 28 godina zbog intervjua za Džuboks s njima se sreo Aleksandar Žikić... 

"Koncert Iron maiden na Hipodromu bio je jedna od retkih prilika da se vidi bend u naponu snage i u punom zaletu ka vrhu.

Iako je Paul DiAnno bio frontalna figura, moja interesovanja su se, od prvog trenutka ugovaranja intervjua, kretala isključivo u pravcu Stevea Harrisa. Razgovor sa glavnom kreativnom figurom uvek je najbolja ideja i u Harrisovom slučaju pokazalo se da se najoštrija slika o Iron Maiden zaista može steći uz njegovu pomoć.

Koliko god delovali opasno na pozornici, muzičari – posebno britanski – pri direktnom susretu odaju utisak istinskih džentlmena, pristojnih ljudi spremnih na saradnju. Stiv Haris u tome nije bio nikakav izuzetak.

Sećam se tog intervjua kao izuzetno prijatnog, kakvi su svi razgovori sa inteligentnim ljudima koje pokreće dobra volja i istinska kreativna energija."

A. Žikić, 2009.

 

 Komentari

  • Gravatar for tomo maiden
    tomo maiden (gost) | 12.02.2009. 09.22.15
    E, odličan text i sjajan intervju koji opet može da kaže puno svim ljudima koji Maiden shvataju olako . Nevjerovatno je kako je Steve na samom početku karujere bio odmjeren ,kulturan i inteligentan ,svjestan situacije na muzičkoj sceni i pun poštovanja prema punku i new waveu koje i priznaje da ne voli puno .Treba podsjetiti da su protagonisti punka i novog talasa tada sa zgražavanjem gledali na Maiden i cjelokupan HM ,nazivajući ih poljoprivrednim ,rudarskim i još kaojekakvim pridjevima ,a koj ena kraju ispao malograđanin mislim da se vidi (ovo se naročito i odnosi na naše novinare i muzičare toga doba). U svakom slučaju lijepo je pročitati kako je sam Žikić više nego prijatno iznenađen, isto ni vjerovatno bio i sada da radi intervju sa Steveom
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora