Popboks - EXILE ON MAIN STREET (1972-2007) - Heroji (ni)su umorni [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ritam · 30.05.2007. 00:00

EXILE ON MAIN STREET (1972-2007)

Heroji (ni)su umorni

Ili: (Sympathy for the) Old Devils pružaju utočište poslednji put

Žikica Simić

Ritam

The Rolling Stones ovih dana proslavljaju 35-godišnjicu svog albuma Exile On Main Street (naravno, i pratećom kolekcijom marketinških brendova).
Taj album – u osnovi sasvim ozbiljan i čak psihodeličan omaž čistom hedonizmu - smatra se krunom njihovog dotadašnjeg rada, kojim je na više načina označen kraj prve ere grupe.
Naredna izdanja (sve do Some Girls iz ’78) nikako nisu uspela da dokažu kvalitet iz prethodne decenije, dve godine kasnije bend je napustio Mick Taylor, a Stonesi su prvi put unajmili pravog ekonomistu (Peter Rudge sa Kembridža) za menadžera turneje.
Exile On Main Street - čiji je prvobitni naziv bio Tropical Disease - prvi je dupli album Stonesa i, čak i u najužim i najstrožim listama prelomnih dvostrukih rock ploča 20. veka, nalazi se na vrhu ili blizu vrha.
(Trivia: za vreme snimanje u Richardsovoj vili kod Nice, Mick Jagger je svaki čas napuštao bend i odlazio u Pariz kod Biance Macias s kojom je čekao prvu dete. "Znate, njihova visočanstva će imati bebu", komentarisao je Keith sarkastično među ostatkom brojnih snimatelja i pratećih muzičara.)
Tim povodom iz naftalina, ali svež kao pepermint, vadimo članak objavljen u Ritmu pre 12 godina povodom album Voodoo Lounge.Ritam br. 3 (septembar 1994), strana 46Ritam br. 3 (septembar 1994), strana 47Ritam br. 3 (septembar 1994), strana 48


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

KURT COBAIN (1967-1994)

Čovek koji je ozbiljno mislio

Ritam

MILAN MLADENOVIĆ (1958 – 1994 – 2012)

...A čitava večnost za njih!

Ritam

EVA BRAUN (1992-2012)

Bečejska pop radionica

Ritam

GREEN ON RED (1990)

Plodovi gneva

Ritam

THE BEASTIE BOYS

Hip heavy hop

Ritam

BRZI BENDOVI SRBIJE (1992-2012)

DLM & Crni Lilihip

Ritam

THE GODFATHERS (1990)

Kumovi

Ritam
Od istog autora

AMERICAN MUSIC CLUB (1993)

Posle farmerica

Ritam

GREEN ON RED (1990)

Plodovi gneva

Ritam

GREEN ON RED (1990)

Plodovi gneva

Ritam