Popboks - BOB DYLAN - Vodič za potrošače (1983) - Od protestnog popa do popa koji protestvuje [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 29.08.2006. 00:00

BOB DYLAN - Vodič za potrošače (1983)

Od protestnog popa do popa koji protestvuje

Odnedavno u naše prodavnice prilično redovno stižu nova izdanja starih albuma Boba Dylana, koji polako popunjavanju rupe u licencnom katalogu tog titana popularne muzike. SUZY obećava ceo opus! Da biste imali čime da se rukovodite donosimo vam kratak pregled čitavog Dylanovog stvaralaštva na albumima

Džuboks

Mića Reljić

Iako je članak Džuboksovog dilanologa napisan u deceniji u kojoj je lošu prođu loših ploča Dylan nekako prikrivao nastupima u zanimljivom društvu - koncert na filadelfijskom Live Aidu u društvu Keitha Richardsa i Rona Wooda, turneja sa Tomom Pettyjem i The Heartbreakers, pa sa Grateful Dead – krunisanje je bilo neizbežno: u januaru 1988, Bruce Springsteen ga je uveo u Hol velikana.
Nestrpljivo višemesečno odbrojavanje do izlaska ploče Modern Times može se lako povezati s recentnim uspesima Scorsesovog dokumentarca No Direction Home i Dylanove autobiografske knjige Hronike 1, ali njegovi fanovi ipak će najpre pomisliti na prethodni album Love And Theft (2001).
Tačno na dan kada je pre 41 godinu sa koncerta u Njujorku oteran sa scene zato što je svirao na električnoj gitari, Bob Dylan jer objavio svoj 44. album.
Džuboks br. 161 (11. april 1983), strana 1 Džuboks br. 161 (11. april 1983), strana 8 Džuboks br. 161 (11. april 1983), strana 9
Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora