Popboks - Počeo 4. Starigrad Paklenica Film Festival [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 04.08.2013. 15:28

Počeo 4. Starigrad Paklenica Film Festival

Koncertnim nastupom Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quarteta u Maloj Paklenici te projekcijom ‘U2 From The Sky Down’, prošlogodišnjeg laureata festivala. pred prepunim gledalištem u Velikoj Paklenici sinoć je počeo 4. SPFF.

Starigrad Paklenica Film Festival - međunarodni Festival muzičkih dokumentaraca i ove godine privukao je veliki broj filmadžija i muzičara, novinara i zaljubljenika u muziku i film. Uz prigodan govor Admira Ćulumarevića, direktora festivala te slovenačkog ambasadora u Hrvatskoj Vojka Volka nastavljeno je druženje okupljenih među kojima su bili Andy Markowitz (jedan od osnivača MusicFilmWeba, najveće platforme muzičkih dokumentaraca), Uli Schueppel (redatelj filma Road To God Knows Where filma o Nicku Caveu)  Zlatko Gall, Hrvoje Horvat, Brian Rašić, Dean Šoša (urednik HTV 3.), ali i drugi HTV-ovi novinari Đelo Hadžiselimović, Željen Klašterka, Davor Meštrović.

Rada Šešić, Irena Škorić i Emma Westerman, članice ovogodišnjeg žirija družile su se sa autorima i rediteljima filmova koji će biti prikazani tokom sledećih dana.

Večeras na repertoaru u Velikoj Paklenici posetioci će premijerno moći videti kratki film American Luthier Davida Aldricha te dugometražni film Supersonic reditelja Remija Vineta. Program u Maloj Paklenici večeras nudi premijeru kratkog filma Thomasa Norgaarda Fink: Warm Shadow te Oskarom nagrađeni film Searching For Sugar Man Malika Bendjelloula.

Kako je zemlja partner ovogodišnjeg SPFF-a Slovenija izvan konkurencije će se prikazati najbolji slovenački muzički dokumentarci pa će tako večeras u Kinu Plaža biti prikazan film o bendu Otroci socializma.

Nakon projekcija u Maloj Paklenici, koncert će održati Stephan Thaler Jazz Trio.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.