Popboks - Najbitnije turneje u 2013. [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 21.01.2013. 12:20

Najbitnije turneje u 2013.

Magazin Rolling Stone napravio je listu najbitnijih muzičkih turneja koje nas očekuju tokom ove godine. Glavna atrakcija ove sezone trebalo bi da bude turneja rock dinosaurusa Rolling Stonesa.

Magazin Rolling Stone napravio je listu najbitnijih muzičkih turneja koje nas očekuju tokom ove godine. Glavna atrakcija ove sezone trebalo bi da bude turneja rock dinosaurusa Rolling Stonesa, iako tačni datumi još uvek nisu određeni. Mick Jagger i družina okupili su se krajem prošle na svega nekoliko koncerata povodom 50 godina rada benda, a sada se sa nestrpljenjem čekaju datumi velike turneje po SAD i Evropi. Stonesi su u Srbiji jedini put svirali 2007. godine.

Ove godine će na turneju i Lady Gaga, koja će na proleće promovisati album ARTPOP. Američka pevačica je tokom 2012. samo od evropskih koncerata inkasirala 161 milion dolara, zbog čega treba očekivati da će i u 2013. nastaviti da naplaćuje trenutnu popularnost. Očekuje se da bi Gaga ove godine trebalo da bude samo na turneji po Severnoj Americi, dok će povratak na Stari kontinent uslediti početkom 2014. Rock veterani The Who nastaviće da i u ovoj godini koncertno promovišu reizdanje albuma Quadrophenia iz 1973. Njihov dolazak na tlo Evrope planiran je za jesen. Posle dvogodišnje pauze na turenju će krenuti i Eric Clatpon, koji je u Beogradu poslednji put svirao 2010. zajedno sa Steve Winwoodom. Seriju nastupa trebalo bi da održe i Fleetwood Mac, kao i Leonard Cohen, koji će ustvari samo nastaviti koncertnu promociju albuma Old Ideas. Među najveće koncertne atrakcije za ovu sezonu ubrajaju se i turneje Pink, Rihanne i grupe Bon Jovi, koja će tokom proleća objaviti novi album What About Now.

Među najbitnije koncertne turneje čija će stanica biti i Beograd spadaju Roger Waters, Joe Satriani, Green Day... Podsetimo i da Exit tek treba da objavi headlinere.

Veći koncerti koji su do sada zakazani u Beogradu:

  • Rammstein (28 april, Kombank arena)
  • Depeche Mode (19. maj, Ušće)
  • Mark Knopfler (30. april, Kombank arena)
  • Andrea Bocelli (10. maj, Kombank arena)
  • Joe Satriani (24. maj, Sava centar)
  • Green Day (27. maj, Kalemegdan)
  • Roger Waters (1. septembar, Kombank arena)

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.