Popboks - Srđan Anđelić: Pobegli smo u fikciju i napravili romansu za sve koji vole da idu u bioskop [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.10.2012. 09:28

Srđan Anđelić: Pobegli smo u fikciju i napravili romansu za sve koji vole da idu u bioskop

Ostalo je manje od dve nedelje do premijere filma Artiljero Srđana Anđelića sa Jovanom Kolarićem, Anom Konjović i Nebojšom Glogovcem u glavnim ulogama. Režiser filma upoznaje čitaoce Popboksa sa radnjom svog debitantskog ostvarenja: "U pitanju je film o dečku koji čezne za svojim pravim doživljajem. Živi u svetu prepričavanja slavne prošlosti, boljih vremena i ne zna kako da obradi sve te priče koje ga ne dotiču. Zaljubi se u plavušu i u poverenju joj saopšti svoju fiks ideju...

Ostalo je manje od dve nedelje do premijere filma Artiljero Srđana Anđelića sa Jovanom Kolarićem, Anom Konjović i Nebojšom Glogovcem u glavnim ulogama. Režiser filma upoznaje čitaoce Popboksa sa radnjom svog debitantskog ostvarenja: "U pitanju je film o dečku koji čezne za svojim pravim doživljajem. Živi u svetu prepričavanja slavne prošlosti, boljih vremena i ne zna kako da obradi sve te priče koje ga ne dotiču. Zaljubi se u plavušu i u poverenju joj saopšti svoju fiks ideju. I dok jurca za svojim herojem i sam, neprimetno, postaje heroj. To je srce priče, sve ostalo je hehe, haha, malo cinizma, malo obamrlosti."

Premijera Artiljera je 31. oktobra u beogradskom Sava centru, a zatim slede projekcije po Srbiji, regionu, Evropi i Južnoj Americi. Osim režije, Anđelić je i scenarista filma, te o stvaralačkom postupku veli sledeće: "Za ovakvu vrstu priče najzgodnije je bilo vratititi se Aristotelovom postulatu: početak, sredina i kraj. Stop fragmentarnoj dramaturgiji, živeo Patos. Mada, na kraju imamo bajkovito rešenje prepuno semplova iz opšte kulture. Važno je reći i da u Artiljeru ima malo stvarnosti i nema preispitivanja  društvenih trauma. Pobegli smo u fikciju i napravili romansu za sve koji vole da idu u bioskop."

Artiljero, prema rečima svog autora, ima i zanimljiv soundtrack: "VIP repuju naslovnu temu, tu su i Električni orgazam, Jarboli, Veliki prezir, Stray Dogg, Roze Poze, Yu grupa, Sajsi MC... Kao i Joseph Martin Kraus i njegovi zvuci kraja 18. veka koji podsećaju na romantičarski Sturm und Drang pokret, jer su Bura i prodor (prevod na srpski) sastavni deo Artiljera."
 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.