Popboks - NEIL YOUNG (1975) - Gospodin Duša [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 04.07.2009. 18:46

NEIL YOUNG (1975)

Gospodin Duša

Muzičari i poete u isto vreme, "novi sentimentalisti" su oni umetnici koji žele da ukažu na sve ono što se događa oko njih ili pak na svoje doživljaje života, što je posledica njihove duboke emotivne prirode

Slobodan Cicmil

Goran Vejvoda

Spot za pesmu Johnny Magic s aktuelnog albuma Neila Younga Fork in the Road po mnogo čemu je slika onoga što je Young radio tokom cele karijere. U tom nenametljivom remek-delcetu lo-fi videa, Young se vozi sa svojim psom Karlom u poluraspalom Lincoln Continentalu iz 1959. godine, nekad velikom ponosu danas propale automobilske industrije Detroita, dok sa zvučnika gruva savršena roadtrip pesma.

Zanimljiv podatak je da je Young u svog Lincolna ugradio ekološki motor i zapucao pravo u Vašington, pred senatore i kongresmene.

U Džuboksu su 1975. godine o njemu pisali Slobodan Cicmil i Goran Vejvoda. Koliko se od tada promenio Neil Young, a koliko Amerika?

javascript:openArchiveWin('j19/15/')Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora

PATTI SMITH (1976)

Punk kuma

Džuboks