Popboks - JOHN MARTYN (1981) - Predvidljiva neočekivanost [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 06.02.2009. 15:41

JOHN MARTYN (1981)

Predvidljiva neočekivanost

Još jedna ličnost koja je značajna više po tome što ga cene kolege muzičari i kritičari, nego po tiražima ploča. John Martyn je retko ostrvo integriteta u kompromitovanom kantautorskom moru, ime koje će vam došapnuti upućeni kad ih upitate za lične favorite. Za početak uzmite Phila Collinsa i Vlatka Stefanovskog

Džuboks

Saša Stojanović

Prošle nedelje umro je John Martyn, „zvezda tamnog sjaja“ britanskih alternativnih 70-ih i kasnije drug sa bine Claptona, Collinsa i Gilmoura. Martyn je karijeru počeo kao 17-godišnjak i ubrzo postao ključna figura londonske folk scene sredinom 60-ih, iz generacije Roya Harpera, Ralpha McTella, Berta Janscha.

Prvi album London Conversation objavio je 1968, ali njegova najpoznatija ploča je Solid Air (’73), s naslovnom pesmom posvećenom prijatelju Nicku Drakeu („And I can be your friend, I can follow you anywhere…“), koji će naredne godine i umreti.

Džuboksov londonski dopisnik s njim je razgovarao pre skoro 30 godina.Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora