Popboks - HENDRIX, CLINTON, SLY STONE, RHCP, PUBLIC ENEMY... (1992) - Crno-belo drvo života [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ritam · 26.09.2008. 12:56 · 1

HENDRIX, CLINTON, SLY STONE, RHCP, PUBLIC ENEMY... (1992)

Crno-belo drvo života

Velika oblast fuzije ili ukrštanja crnih sa belim muzičkim sastojcima godinama je zona sudaranja rocka, funka, punka i jazza, iz koje se emituju novi zvuci koji menjaju definiciju rock ’n’ rolla, ponovo ga otkrivajući. Danas Red Hot Chili Peppers, Ice-T-jev sastav Body Coint i duge grupe štospajaju različite žanrove, prave najuzbudljiviju savremenu muziku, sledeći tratgove koje je rock ostavio za sobom

Dragan Ambrozić

Danas objavljujemo recenziju albuma George Clinton and His Gangsters of Love, pa tim povodom sve žedne upućujemo na vodu pravo sa izvora.

 Crno-belo drvo životaCrno-belo drvo životaCrno-belo drvo životaKomentari

  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 28.09.2008. 07.17.02
    odlično je ovo što izdvajate stare tekstove! što se tiče ovog konkretnog teksta, neke stvari prosto ne znam, sa nekima se slažem, sa nekima ne - kod većine neslaganja je više stvar naglaska nego suštine - ali mi se čini da, sve u svemu, ozbiljnost i kvalitet obrade ovako široke teme ne zaostaju za njenom ambicioznošću. u ovakvim tekstovima se jasno vidi kako je ambrozić došao do onog statusa među domaćim muzičkim kritičarima koji je marko nikolić okarakterisao kao "status patrijarha". :) (mislim da je to u forumskim komentarima tribine u narodnoj biblioteci sa škabom, feđom i arsenijevićem)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

KURT COBAIN (1967-1994)

Čovek koji je ozbiljno mislio

Ritam

MILAN MLADENOVIĆ (1958 – 1994 – 2012)

...A čitava večnost za njih!

Ritam

EVA BRAUN (1992-2012)

Bečejska pop radionica

Ritam

GREEN ON RED (1990)

Plodovi gneva

Ritam

THE BEASTIE BOYS

Hip heavy hop

Ritam

BRZI BENDOVI SRBIJE (1992-2012)

DLM & Crni Lilihip

Ritam

THE GODFATHERS (1990)

Kumovi

Ritam