Popboks - KRAUTROCK (1975) - Muzika Savezne republike Nemačke [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 10.05.2006. 00:00

KRAUTROCK (1975)

Muzika Savezne republike Nemačke

U današnjoj modernoj tehnologiji “krautrok” (KRAUTROCK) je sasvim određen pojam. Označava modernu, nekomercijalnu i veoma naprednu muziku koja je počela da se stvara u Nemačkoj pre nekoliko godina, da bi ubrzo našla svoje mesto u tokovima roka

Džuboks

Ljubinko Živković

Na članak o najautentičnijem nemačkom pop izrazu objavljen u Džuboksu pre 31 godinu, podsećamo povodom gostovanja Damo Suzukija u SKC-u. Zagonetni pevač krautrock grupe Can iz nemačkih avangardnih 70-ih je pre par godina krenuo na svoju "beskrajnu turneju" u okviru koje će 12. maja posetiti i Srbiju.
Uz pomoć muzičara sa svih kontinenata (Cul de Sac, Necks, Mars Volta, Acid Mothers Temple...), Damo Suzuki peva na svim jezicima ili, bolje rečeno, peva na svom izmišljenom jeziku ne/razumljivom za sve.
Svoje performanse, koje naziva "instant composing", izvodi bez ikakvih prethodnih dogovora sa bendom sa kojim svira, na taj način pokušavajući da uhvati "kreativni prostorno-vremenski momenat".
Na ovoj etapi turneje nastupaće sa grupom Tena Novak.


Džuboks 5 (15. januar 1975), strana 42 Džuboks 5 (15. januar 1975), strana 43
Džuboks 5 (15. januar 1975), strana 44 Džuboks 5 (15. januar 1975), strana 45
Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora