Popboks - PAUL WELLER DISKOGRAFIJA (1993) - Tata plaća sve račune [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ritam · 20.02.2006. 00:00

PAUL WELLER DISKOGRAFIJA (1993)

Tata plaća sve račune

Bruce Foxton i Rick Bztler, doruga dvojica iz trija The Jam posle toliko godina opisuju jednom rečju Paul Wellera kao John Wellerovog sina. U svetlu novih saznanja o uticaju koji je otac Paul Wellera imao sa na njegovu karijeru možemo samo zamišljati na šta bi ona ličila da je Weller stariji kojim slučajem bio torijevac i redovno zaokruživao ime Magigie Thacher

Marina Martić

Ritam

Povod članku napisanom nemirne godine 1993. nije Wellerov album objavljen početkom ove zime. Već činjenica da je neke stvari, jednostavno, nemoguće sakriti: nakon što je čitava plejada njegovih brit-pop epigona protutnjala Brit Awards holom slave, prošle nedelje je i PW dobio nacionalnu muzičku nagradu za poseban doprinos muzici.
Ugled rodonačelnika brit popa mogao je proteklih godina biti i ne baš preterano lak teret za čvrsta pleća 48-ogodišnjeg rock-veterana, ali njegova poslednja ploča upravo odiše potpunom rasterećenošću od bilo kakvih medijskih pritisaka i manipulacija. Svežina As is Now negira i mogućnost da je reč o počasti koja se velikanima daje pred odlazak u penziju.Ritam 1993, godišnje izdanje, strana 107Ritam 1993, godišnje izdanje, strana 108

Ritam 1993, godišnje izdanje, strana 109

Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

KURT COBAIN (1967-1994)

Čovek koji je ozbiljno mislio

Ritam

MILAN MLADENOVIĆ (1958 – 1994 – 2012)

...A čitava večnost za njih!

Ritam

EVA BRAUN (1992-2012)

Bečejska pop radionica

Ritam

GREEN ON RED (1990)

Plodovi gneva

Ritam

THE BEASTIE BOYS

Hip heavy hop

Ritam

BRZI BENDOVI SRBIJE (1992-2012)

DLM & Crni Lilihip

Ritam

THE GODFATHERS (1990)

Kumovi

Ritam
Od istog autora

MA, KO SU TI PET SHOP BOYS U STVARI? (1989)

„Autsajderi“ u pop menažeriji

Ritam