Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Fetus

Alter rock bend ¨Fetus¨ osnovan je u Tuzli krajem 2006 godine, a glavni cilj njegovih članova je stvaranje i izvedba vlastite muzike.

Pjesme se znatno razlikuju po muzičkom pravcu, ali i po tematici, jer govore kako o aktuelnim socijalno-političkim temama, tako i o prostim, emotivnim pričama i doživljajima.

Bilo da se radi o žestokim rifovima, brzim ritmovima za ples ili baladama, svojom muzikom želi prenijeti optimizam i pozitivnu energiju, te poslati poruku ljubavi i razuma. Nakon mnogo nastupa stvorene su i mnoge pjesme a rezultat toga je i prvi album nazvan ¨Pruga bez kraja¨ Album je rezultat naše predanosti, rada i ljubavi prema muzici ne samo u ove tri godine koliko postojimo kao bend nego mnogo duže. Na albumu se nalazi 16 pjesama koje su nastale u periodu od 2001 do 2008 godine. Pjesme najčešće govore o aktuelnim temama, te nastoje prenijeti novim generacijama poruke ljubavi , kao odgovor na trenutnu političku i ekonomsku situaciju u kojoj se već drugu deceniju nalazi naša zemlja, ali i region. Tendencija je da urbana kulturno-zabavna scena, nažalost, sve više popušta pred primitivizmom i turbo-folkom koji sve više utječu na nove generacije mladih ljudi. Album ¨Pruga bez kraja¨ je naš odgovori i jedan od načina borbe protiv primitivizma. U svaku pjesmu je uloženo puno rada i strpljenja pa se nadamo da ćete uživati, te nas preporučiti ljudima ljudima koje poznajete, kako bi naša muzika i poruka mogla doprijeti što dalje.

 

Website: http://www.grupafetus.com.ba/

E-mail: fetusbend@yahoo.com


Download:

Trenutno nema pesama za download.

Preslušavanje (uskoro!):

Epilog
Inkubator
Ovaj satKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.