Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Skribomani

Skribomani aka Scribomaniacs svi sa pristojnim muzičkim stažom, su se okupili u oktobru 2009. godine. Ovaj autorski bend (koji su, gle čuda, osnovala dva pisca "skribomana"- Andrija i Aleksandar) nastao je sa idejom da se kroz jak, gitarski, alternativni zvuk, ( kojem nisu strani ni funk, blues, jazz, punk etc. )protkan rok poezijom u najboljem mogućem smislu sabere sve ono što nas je godinama inspirisalo. Veliki broj textova Skribomana je angažovan bez ostatka i nemilosrdno napada sve ono što se u Srbiji gura pod tepih : ratni zločini, tajkuni, homofobija, klerofašizam, zlostavljanje žena, klasna nejednakost, cenzura... Kad ne pevaju o društvenim nepravdama Skribomani zalaze u mračne kutke urbane psihe. Skribomani su okrenuti i promovisanju lika i dela još tokom 80-ih zaboravljenog i raspuštenog hrvatskog benda "Mikrobi sna" iz Gaborade. Ako neko poseduje originalni snimak njihovog prvog singla "Kak' izgledaš" javite se bendu.Njima taj snimak vredi malo bogatstvo

Skribomani su: Andrija Matić- bubanj Aleksandar Novaković- ritam gitara, solo gitara, glas Dragoljub Lakićević- ritam gitara Goran Pavlović- bas gitara, glas
 

Website:

E-mail: skribomani@gmail.com


Download:

Trenutno nema pesama za download.

Preslušavanje (uskoro!):

Guitars Against Nazis
Wolfpack
QuestionsKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.