Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Fitnes

Sastav Fitnes objavio je u ponedeljak, 29. novembra 2010, svoj prvi EP Udarci i varnice, koji je dostupan za besplatan download kao četvrto izdanje u okviru online etikete Popboksa - SILOS (www.popboks.com/silos)

Bend Fitnes je instrumentalni rock sastav iz Kragujevca čije stvaralačko jezgro čine braća Furunović (Saša, Goran i Aleksandar). Grupa postoji od 2003. godine i za to vreme je promenila nekoliko postava. Saša i njegov najmlađi brat Aleksandar su osnovali bend, a 2009. godine im se priključuje Goran, pa Furunovići zajedno kreću u slobodnu adaptaciju svojih muzičkih ideja, pod imenom Fitnes.

Fitnes je off projekat članova grupe Popečitelji – Saše i Gorana Furunovića.
 
EP Udarci i varnice sadrži deo pesama nastalih u periodu od 2003. godine do danas koje bend već neko vreme izvodi na koncertima. Pored braće Furunović na albumu učestvuje i klavijaturista Aca Pejčić, koji je u bendu od 2009. godine. EP je snimljen za jedan dan u sali bioskopa Šumadija u Kragujevcu, uz minimalna dosnimavanja (udaraljke i klavijature) u Furuna House studiju.

Ostatak pesama koje su tom prilikom snimljene naći će se zajedno sa EP-jem na proširenom dugosvirajućem izdanju koje će od januara naredne godine moći da se nabavi na koncertima benda Fitnes.


Spisak pesama

1. Talas
2. Fitnes duhova
3. Omladina jedan
4. Srce
5. Udarci i varnice
6. Električno kolo

Produkcija i miks – SF. Snimljeno 16. jula 2010. godine u praznom bioskopu Šumadija u Kragujevcu.    Snimatelj – Vuja. Mastering – Janko Maraš (studio Digimedia). Dizajn omota – SF.

Fitnes su: Saša Furunović (gitara), Goran Furunović (bas), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Aca Pejčić (klavijature).

Website: http://www.myspace.com/fitnes

E-mail:


Download:

Trenutno nema pesama za download.

Preslušavanje (uskoro!):

Udarci i varniceKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.