Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Fluat

Bend je nastao početkom devedesetih godina prošloga veka u nadrealnom okruženju – negde na potezu između Pivnice "Gustav", "Majmun placa", "Roga", "Bronxa", "Cobre" i "Picadillyja". U tim prostorima pronašla su se tri tinejdžera i u kafanskom razgovoru ugovorili su zajedničku svirku kod Juge na tavancu. To je bilo mesto za probe lokanih bendova i bukvalno se radilo o tavanu dragog nam Jugoslava Sivića – danas majstora za umetničke lampe. Tu je FLUAT prvi put zasvirao u  konstelaciji:
- Iggy – gitara i vokal
Prethodno svirao sa Totally Ambroz, Planetom majmuna, Teorijom, The Attractive Rats i drugim punk/pop/noise/doom/psychodelic/dark/HC/gothic ekipama.
- Boca – bas i vokal
Prethodno svirao sa ??? ???? ?????? i mnogim drugim bendovima.
- Pere - bubnjevi
Prethodno svirao sa raznim punk ekipama i bendovima kao što su: Planeta majmuna i Teorija.
 Dakle, ova tri dečkića su se okupila i spontano počela svirati muziku naplavljenu barskim isparenjima, bogatim metanolom, te florom i faunom đarske, ludoške, čvorkove i minibare sa Prozivke. Naporno radiše momci te obnarodovaše više živih svirki.

No, edukacija, svakojake međuljudske veze i lična traganja odvedoše ljude iz benda na razne strane, što prouzrokovaše nestanak (kako nam vreme svedoči, privremeni) benda sa scene.
Bend se ponovo okupio u prvobitnoj trio-formi  i odsvirao koncert u Mini klubu, na Sjaj festivalu 2009. godine.

Danas FLUAT čine Igor Vojnić Purčar (gitara, vokal), novi član Aleksandar Neorčić (bas gitara, ranije svirao u bendu Appendix) i Zoran Perković (bubnjevi). Dečki, jednostavno, ne mogu da se zaustave :)

Website: http://www.myspace.com/fluat

E-mail:


Preslušavanje (uskoro!):

Gradina
Surface
The World Is Dreaming
Zivi pesakKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.