Popboks - FAITH NO MORE NA EXITU 2010. - Kolo, baby! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 12.07.2010. 13:20 · 48

FAITH NO MORE NA EXITU 2010.

Kolo, baby!

Crveni vrag je sinoć bio nezaustavljiv u svojim nestašlucima

Predrag Đuran

Jelena Sarić

Mesto: Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad
Vreme: Nedelja, 11. jul 2010.
Organizacija: Exitfest

Pevač Mike Patton, klavijaturista Roddy Bottum, basista Billy Gould, bubnjar Mike Bordin i gitarista Jon Hudson, odgledali su u bekstejdžu do kraja finalnu utakmicu Svetskog prvensta u fudbalu u Južnoj Africi, i tek onda izašli pred nestrpljivu publiku poslednje večeri Exita 2010. Faith No More su izronili iz mraka lagano, odmotavajući uvodne taktove soul slatkiša Reunited.

FAITH NO MOREPesmu je krajem 70-ih izvodio duo Peaches i Herb, a sinoć na Main stageu Petrovaradinske tvrđave imitirali su ih Patton i Bottum, sređeni k’o da će na kakvu mafijašku svadbu. Patton je bio sav u crvenom, oslonjen na fino izrezbaren štap. Nije se stiglo ni do drugog refrena, a pevač je već poželeo da štapom ošine obližnjeg kamermana.

Da Patton (42) još uvek dobro peva bilo je jasno već u From Out Of Nowhere. I još uvek “onako” drži mikrofon. A onda nas je počastio sa: "Hello, Yugoslavia!" Publika je počela da se smeje, nedovoljno glasno da bi je čuo čovek koji je prethodnih godina predvodio bendove Mr. Bungle, Fantomas i Tomahawk. Džakovi ne-slušljive muzike ostali su iza ovih projekata, da bi se Patton prošle godine vratio u američko hevimetal-fank-hiphop-progresiv-rok jato.

Prvi taktovi pesme Evidence, za sve 'ladies in da house', doneli su sinoć bendu prve glasnije ovacije i aplauz. Veći deo tog, nekad velikog MTV hita Patton je otpevao na španskom, što se publici naravno nije svidelo (pogotovo ekipi iz Holandije). Zatim su stigli mnogo žešći brojevi, Surprise! You’re Dead! i Be Aggressive. Patton ih je otpevao kružeći središnjim delom bine kao kakav nervozni tigar u kavezu. Na kraju je dobacio nešto u stilu: "Serbia wins... as usual". Četiri dana raznim festivalskim uzbuđenjima mrcvarena publika ga nije konstatovala.

FAITH NO MORE

Nakon još dva rasturačka komada, Last Cup Of Sorrow i Cuckoo For Caca, majstor ironije kratko je najavio: "Jesus, finally... song Easy!" Naravno da to nije rekao tek tako, već duboko svestan da ogroman auditorijum šarenog festivala kakav je Exit priželjkuje uglavnom hitičnije sadržaje. I nije bio u krivu, jer publika se u trenutku raspilavila: momci/muževi prigrlili su svoje dragane, a oni usamljeni dohvatili su telefone i krenuli da kompletan prizor prenose željenim osobama s druge strane mobilnog signala.

FAITH NO MOREPoslednju strofu Patton je otpevao s ružom među zubima, da bi je zatim teatralno bacio u masu. Sledeća pesma, veliki hit iz 1997. Ashes To Ashes, zvučala je još bolje, dok je grandž klasik Midlife Crisis u svom središnjem delu imao kratak instrumentalni pasaž Stevie Wonderovog Sir Dukea. Na red su zatim došla različita koncertna razgibavanja...

Patton je prvo sišao do prvih redova publike i zatražio da ga podignu, malo ponesu, a on će, odozgo, svima da peva – ko što, jel’te, svaki divljiji rok koncert nalaže. "You fucking barbarians", rekao je okolnim zbunjenim kršnim momcima, koji su delovali kao da ga ne razumeju. Pevač se ubrzo ponovo našao na bini kada je bend počeo da svira nešto što se uopšte nije uklapalo u repertoar Faith No Morea. Ritam je bio nešto kao makedonski, ali je melodija bila... (staro)srpska.

“Ajde, Jano, kolo da igraamo”, zapevao je Patton (!), “ajde, Jano, ajde, dušo, kolo da igraamo...” Zabezeknuta publika brzo se snašla, i počela da aplaudira u ritmu Bordinovog bubnja. Patton je otpevao još nekoliko stihova, jedva se suzdržavajući da ne prasne u smeh. Ono njegovo dušo posebno je bilo smešno, šuškavo...

World music deo koncerta za trenutak je prekinut izvođenjem velikog hita iz 1989. Epic. Publika je bila već veoma dobro raspoložena, tako da niko nije primetio ko je bendu dostavio flašu rakije. Prvo Gould (stari novosadski znanac, koji je, koliko se sećam, pre nekoliko godina s nekim svojim off bendom svirao u klubu Route 66), a zatim i Patton – dobro su potegnuli iz flaše. Pevač se i zagrcnuo, a zatim uputio u pravcu kamermana koji je koncert beležio sedeći na stolici koja se duž šina kretala od jedne do druge strane pozornice. Zbunjeni kamerman je nekoliko trenutaka vozao pevača koji se unosio u kameru.

FAITH NO MORENije prošao bolje ni roudi koji se našao u blizini: Patton ga je spretno zajahao, sve pevajući laganicu Just A Man. Raspevani crveni vrag uskoro je počeo da se pentra i po kranu koji je na svom vrhu imao kameru. Među roudijima i festivalskim obezbeđenjem nastupila je panika, jer pevač je s visine svakog trenutka mogao da ljosne. Članovi benda, navikli na Pattonove nestašluke, svirali su bez prestanka i slatko se smejali, a smejala se i publika.

Srećom, sve se dobro završilo, Patton se prizemljio i već sledećeg trenutka udaljio s bine. Doduše, malo šepajući... “Šta rakija učini od čoveka”, reče neko pored mene. 

“Ko zna da igra kolo?”, upitao je zatim Patton. Isprva se niko iz publike nije javljao (vidite, deco, da su mama i tata bili u pravu kad su vam na svadbama popovali kako je dobro da čovek i to zna, zlu ne trebalo, prim. aut.), a onda se na binu popela hrabra prsata devojka. Noćna mora organizatora Exita mogla je da se nastavi... Bend je svirao Janu još nekoliko minuta, dok je devojka Pattona učila da igra kolo. Amer se uglavnom saplitao, ne gubeći ipak tako lako plesački entuzijazam. Instruktorka je u finišu dobila zasluženi poljubac.

Patton je ponovo mučio kamermana dok je bend svirao filmsku temu Chariots Of Fire. Na kraju, We Care A Lot je još malo razdrmala publiku, već prilično umornu od svega što se zbivalo proteklih desetak i više minuta.

Da li se meni samo učinilo ili su svi duboko odahnuli kad su se Faith No More uputili u pravcu bekstejdža?

Povezano:

EXIT 2010. NA POPBOKSU:

Prvi dan:

Drugi dan:

Treći dan:

Četvrti dan:

(POPBOKS tim: Aleksandra Milenković, Jelena Maksimović. Aleksandar Pavlić, Milan Vukelić, Predrag Đuran, Nebojša Marić)

 



Komentari

  • Gravatar for Aca
    Aca (gost) | 12.07.2010. 12.25.56
    Mike Patton - odlican pevac, dobar muzicar i veliki dziber. Koncert je mogao biti daleko bolji da njega nije bilo.
  • Gravatar for Goran
    Goran (gost) | 12.07.2010. 12.35.36
    Koncert za pamcenje! :) Dobar tekst...
  • Gravatar for medjutim
    medjutim (gost) | 12.07.2010. 13.31.23
    @Aca Možda. Ali FNM ne bi dospeo do Exita bez Pattona.
  • Gravatar for dex
    dex (gost) | 12.07.2010. 13.34.16
    to, bez patona bi jedva napunili i malu salu skc-a.
  • Gravatar for Ghostface Z-la
    Ghostface Z-la (gost) | 12.07.2010. 13.37.30
    jadan aca, jel ti povredio osecanja? jel su ljudi zaboravili da je poenta rock muzike nekad bila provokacija? verujem da si se super zabavljao na pendulumu.
  • Gravatar for Aca
    Aca (gost) | 12.07.2010. 14.01.16
    @ Ghostface Z-la Ne. Ne razumem cemu licne prozivke. Ti ga volis, ja ne. Ja volim FnM. I slusao sam ih dok Patton jos nije bio tu. Cenim ga kao muzicara i pratim mnoge njegove projekte. Ali da je seljak brate ne mozes poreci. Kakva crna provokacija? Ajde da si pomenuo, sta znam, Lou Reeda ili GG Allina, pa da pricamo o nekom shoku, ali Patton je pravi gedza koji moze da shokira samo nekoga ko je ovih godina ili ziveo ispod kamena ili mu se pojam shoka svodi na gledanje Farme. Ne, Patto nije uvredio moja osecanja, ali mi je ponasanje koje dolikuje jednom prostaku upropastio predstavu jednog stvarno dobrog benda. Hoces sad da nastavis vredjanje na licnoj osnovi?
  • Gravatar for hajvan
    hajvan (gost) | 12.07.2010. 14.02.35
    Koncert je bio odličan. Ko nije prepoznao autoironiju Pattona i ekipe, s obzirom da su na turneji na kojoj potvrđuju svoj status legendarnog banda koji svira stare stvari bez ambicije da snimi novi album. Cash in dakle. Faith No More ionako nikad nije bio band za štrebere jer su uvek bili dovoljno slobodni da se igraju stvarajući muziku. Ako volite njanjave britanske bandove onda ništa. Ako volite američke štrebere onda ništa. Šta god da volite -prebolite. Najbolji koncert na Exitu ove godine, ako se izuzmu pravoverni nastupi Exploited, LCD Soundsystem, Royksopp i Suicidal Tendencies koji su ipak protekli bez iznenađenja. A iznenađenje je trebalo tražiti sinoć na SUBA Stage-u gde su pucali gromovi iz bas gitare Bebeca(ex Boye) dok je sa gospodinom Cinkockim (ex GBB i već dugo O.P.) nosio najzanimljiviji novi srpski band Trance BALKAN Desorganisation kroz etar iznad tvrđave!
  • Gravatar for @Acs
    @Acs (gost) | 12.07.2010. 14.11.38
    poenta je da se Mike odlicno zabavlja, voleo ti to ili ne.
  • Gravatar for Johnny
    Johnny (gost) | 12.07.2010. 14.30.18
    Licno nemam neki stav o vecini izvodjaca koji su za ovih deset godina bili na Exitu.Generalno provlaci se utisak da su vecinom to izvodjaci koji na samostalnim koncertima u Beogradu ne bi prodali vise od 2 do 3 hiljade karata pa je samim tim i njihovo eventualno dovodjenje pod velikim znakom pitanja.Cast izuzetcima kao sto su Cult , Billy Idol , David Guetta ali sve ostalo su marginalne pojave.Ali u tome je i znacaj ovog festivala jer nam na noge dovode neke izvodjace koje bi tesko u drugim okolnostima videli.Mnogo mi se svidela sinocna ocena u emisiji Exitovanje na drugom programu RTS-a da program utice sa 1% na uspesnost Exita.I to je tacno.Atmosfera je odlicana a ko svira pa to je nebitna stvar.Sa nestrpljenjem ocekujemo sledeci Exit!!!
  • Gravatar for sekilonil
    sekilonil (gost) | 12.07.2010. 14.44.48
    ah, znao sam. zapravo, jedino je publika bila dziberska. ladno je covek pet minuta molio da se iko od velicina iz publike usudi da izadje i odigra MTF! kolo. ko je video srpsku urbanu publiku, ni farma mu ne bi tesko pala. jbg, sestra vasilija radojcic je veca od celokupne nju vejv muzicke istorije u srba. nevezano za to da li se paton zezao. sori, gajs.
  • Gravatar for Milana Veselinovic
    Milana Veselinovic (gost) | 12.07.2010. 15.14.14
    Cemu ovakva negativa?!?!!?! Moram da kontriram vecini Vasih stavova, g-dine Djuran, cisto zbog ljudi koji nisu bili na ovom savrsneom nastupu, da slucajno ne steknu pogresan utisak! Prvo, kasnili su jer su KOMPLET OPREMU menjali (sve sem rasvete, bila sma u prvom redu pa sam sve videla). Drugo, nije "osinuo" (izraz nedopustiv za jednog novinara/kriticra!) kamermana nego dodirnuo. Trece na "yugoslavia" se masa nije smejala (grohotom) vec je bilo simpaticno. Btw, to uopste nije Mike izgovorio. Za "nesnosljivu" muziku tj projekte Pattonove, mislim da Vi, g-dine Djuran, niste uopste strucni, da dajete ocenu ;) Dalje... "Serbia wins" je dodao kao nastavak na pesmu "Be agressive" - GO! Fight! Go! Fight! Wiiiiiiiin!!!! ostatak texta je totalno u negativnoj konotaciji, a ne vidim razlog. Ne mora "kriticar" da upucuje samo negativne kritike :) Nemoguce da nastup FNM nije imao niti jednu svetlu tacku! I zasto li su se ljudi okupljali jos u 18h na Mainu, kada je bend toliko los?! Niko ne moze i ne sme osporiti kvalitet muzike koju FNM stvaraju. Ili su mozda i organizatori Exita bez sluha kada su pozvali jedan ovakav bend kao headlinere? I da, gospodine Djurane, jesmo odahnuli kada su FNM krenuli ka backu, da bismo vazduh povratili i spustili se na zemlju; ne znam samo zasto Vi ne delite to misljenje?! Stoga, preporucujem Vam toplo da preslusate sve albume FNM, obratite i na reci i na fine gitarske prelaze, ritam, fantasticne glasovne transormacije gospodina Pattona, a bass "sekciju" da ne pominjem. Pa cete onda mozda napisati clanak koji se bavi njihovom MUZIKOM, a ne "koncertnim razgibavanjima" benda (koji je Vama ocigledno bitniji aspekat od muzickog).
  • Gravatar for UHHH
    UHHH (gost) | 12.07.2010. 15.24.18
    KAKAV SPEKTAKL!!! BOGOVI SU POSETILI NOVI SAD!!! KAKAV SARM!!! KAKVA EKIPA!!! EXITE HVALA
  • Gravatar for fun lovin' criminal
    fun lovin' criminal (gost) | 12.07.2010. 16.37.35
    da, oce Mihajlo da ga Srbi nauce kolo, a nema covek pojma kakva urbana elita stoji u publici, zamisli blama da ih neko na TV-u vidi kako igraju kolce...
  • Gravatar for FNM
    FNM (gost) | 12.07.2010. 19.19.30
    Bio je dobar koncert. Nisam bio tamo, nemam para. Gledao sam na RTS-u. Bilo je jako dobro, zabavno i podsetilo me je na one stare, dobre MTV snimke Faith No More uživo. E sada kome se nije svidelo ili se osetio uvređenim - ajde sada da se svađamo... Molim vas ljudi urazumite se.
  • Gravatar for FNM FAN
    FNM FAN (gost) | 12.07.2010. 19.32.22
    Prvi put se zahvaljuje Exitu zbog svega sto nam je priredio FNM.Ostatak festivala zaista siromasan ali ovo je bilo jednom u zivotu.
  • Gravatar for deedee
    deedee (gost) | 12.07.2010. 19.52.59
    znate sta, ako sam dosao da gledam/slusam FNM, onda to zelim i da dobijem, a ne mentalno masturbiranje covaka koji se smorio i sam od sebe. mozda najgori koncert ikada.
  • Gravatar for Рале
    Рале (gost) | 12.07.2010. 20.24.06
    Ја сам ово гледао на РТС-у и умирао од смеха! Мене је лик постидео, ја одавде а лошије играм коло од њега:) Чист панк став, мада се онај јадни камерман што је гурао камеру баш и не би сложио са мном;) Ех, шта би тек урадио да је имао бежични микрофон...
  • Gravatar for Ana
    Ana (gost) | 12.07.2010. 21.08.59
    bend zvuci odlicno .Mike jeste selja pa Amerikanac,zaboga Selja koji odlicno peva sporije stvari
  • Gravatar for Kemal Malovcic
    Kemal Malovcic (gost) | 12.07.2010. 21.27.52
    Ma bracala Fnm je bio bez veze,Kemal kemikal Repetitor i Veliki Preza su razvalili.To mom srcu godi.Salim se naravno.Oduvali su ceo festival .
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 12.07.2010. 22.01.14
    @Aca Kako neko moze da voli FNM, a da ne voli Pattona? FNM ne mogu da postoje bez njega jer je covek glavna autorska figura u bendu. Jer ti omiljeni album Introduce Yourself? Ja ovaj tekst ne vidim kao negativan. Poenta je da publika nije bila umorna, nego mlaka od pocetka koncerta, jer je vecina ljudi znala 3 pesme. To je naravno primetio i Patton, pa kad je krenula Easy prokomentarisao "yeah, finally...". Ja se valjao od smeha... Naravno, Evidence na spanskom je takodje vrhunska zajebancija, ali meni poznata jer oni od ponovnog okupljanja to samo tako i izvode, ali je bilo zanimljivo posmatrati zabezeknuta lica oko mene, u stilu "to je bila jedna od tri pesme koje znam, a oni se sprdaju". Inace, bio sam 15m od bine... Katastrofalno visoka cena karte (4000 tj. 4200din.)je sprecila mnoge koji zaista slusaju FNM da dodju na koncert i to je cinjenica. FNM su oduvek bili provokacija, Patton oduvek urla na koncertu i nikad ne povladjuju publici. "You like to headbang to Iron Maiden, but you don't like to play KOLO? You piece of shit!"- Mike Patton nekome u publici. FNM su zvucali odlicno, set lista odlicna obzirom da se radi o festivalu, Patton peva (urla) kao pre 20 godina, a suptilna zajebancija, (zasluzeno) podjeba**** publike i antologijska Jana ili kako se vec zove, cine ovaj koncert apsolutno nezaboravnim.
  • Gravatar for Xomep182
    Xomep182 (gost) | 12.07.2010. 22.03.45
    @Milana Veselinovic Nisu ljudi poceli da se skupljaju vec oko 18h zbog FNMa, vec zbog prvenstveno Penduluma, koji su pokazali kako koncert treba da izgled ai pre svega zvuci, a dobrim delomm i zbog Elvis Jacksona koji su svirali prvi.. To znam jer sam izmedju ostalih i ja bio u tih nekoliko stotina ljudi koji su sa zavrsetkom Pendulumovog nastupa krenuli sto dalje od Maina...
  • Gravatar for Sara
    Sara (gost) | 12.07.2010. 22.40.15
    Da ne verujem kakav tekst mogu da procitam ovde! Sta je Vama gospodo novinari? Jeste li bili tamo? Da li poznajete opus ovog benda? Da li ste ikad makar i na wikiju procitali nesto o njihovim koncertima? Za sva tri pitanja odgovor je ne- pa i za ovo prvo jer Vas je ocigledno nesto iznerviralo pre koncerta. Nije stvar utakmice, vec scene- to kasnjenje koje ste zlobno opisali. A koncert je bio... jednom u zivotu. Jednom. I nemojte vise da pisete.
  • Gravatar for bungleoid
    bungleoid (gost) | 12.07.2010. 23.21.05
    Koliko sam ja shvatio ovaj tekst, njega je pisao neko ko uopšte ne podnosi FNM a ipak sinoćnji koncert mu se toliko dopao da ne može ni sebi da prizna :D Eeee moj kritizeru...
  • Gravatar for kleo
    kleo (gost) | 13.07.2010. 00.33.09
    Hvala Pendulumu! A FNM sto su bili bar pristojni kada sam ih gledala proslo leto, samo mi je zao sto je u Srbiji koncert bio... pa otuzan, ne mogu se setiti bolje reci!
  • Gravatar for Bole
    Bole (gost) | 13.07.2010. 01.59.59
    Basista voli Srbiju i nasu narodnu muziku vec odavno i bio je ovde vec tri puta privatno.Eto tako je doslo do sviranja Hajde Jano.Inace bilo je fenimenalno.Zaista su dali sve od sebe.Sto bi rekli neki lazni fudbaleri SRCE NA TEREN.Da ih nije bilo moglo bi da se prica o pocetku kraja Exita.ovako imaju jos koji sansu da poboljsaju festival slicnim bendovima a ne onim sljamom sa main stage
  • Gravatar for @ Pexa aka "jer"
    @ Pexa aka "jer" (gost) | 13.07.2010. 07.50.14
    Ajd malo bolje pogledaj ko je glavni autor na npr. Angel Dust-u, meni najboljem njihovom albumu.
  • Gravatar for @ Pexa aka "jer"
    @ Pexa aka "jer" (gost) | 13.07.2010. 07.54.02
    Da ne pricam da na savrsenom The Real Thing-u taj tvoj Patton nije ni ton smislio...
  • Gravatar for dex
    dex (gost) | 13.07.2010. 08.58.45
    Patton dropped out of Humboldt State University to join Faith No More, and in two weeks, had written all the lyrics for the songs that would make up the Grammy award-nominated The Real Thing.
  • Gravatar for Nigga please...
    Nigga please... (gost) | 13.07.2010. 09.42.58
    Muzika, ne tekstovi.
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 13.07.2010. 09.50.06
    Haha, prosto je neverovatno da neko navija za FNM bez Pattona!!! To je kao The Doors bez Morrisona... "Da ne pricam da na savrsenom The Real Thing-u taj tvoj Patton nije ni ton smislio..." Mike Patton je napisao sve tekstove za The Real Thing: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Real_Thing_%28Faith_No_More_album%29 "Ajd malo bolje pogledaj ko je glavni autor na npr. Angel Dust-u, meni najboljem njihovom albumu." Ja znam, a ti pogledaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_Dust_%28Faith_No_More_album%29 Znaci da nije bilo Mike Pattona, ne bi bilo ni tvojih omiljenih FNM albuma. Internet trpi sve...
  • Gravatar for tozzinjo
    tozzinjo (gost) | 13.07.2010. 10.28.47
    uopste mi nisu jasni ovi "pravovjernici", kao da su svi redom slusali FNM jos dok patton nije bio tu???? jedini (i to los) argument kojeg potezu je a paton nije originalni pjevac....nije ni henry rollins od pocetka u black flag pa kad kazes blac flag - mislis "henry rollins" isto to vazi i za odnos FNM - patton
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 13.07.2010. 10.55.06
    @tozzinjo verovatno su prestali da slusaju FNM kad je Mosley posle 1 1/2 albuma otisao, a Patton dosao u bend 1988. pa onda iz protesta nisu ni slusali narednih 4 albuma...
  • Gravatar for Loki
    Loki (gost) | 13.07.2010. 11.43.33
    JBSh ovu zemlju kad i FNM sviraju narodnjake...
  • Gravatar for dex
    dex (gost) | 13.07.2010. 13.27.18
    pola pesema od fnm-a bez tih tekstova bi bile kerov q... btw u muzici koja nije zasnovana samo na instrumentalima volak je znacajno deo. pa raspali ozzy je tuzio iommi-a za 50% sabbath profita...
  • Gravatar for majlo
    majlo (gost) | 13.07.2010. 21.40.15
    realno, glavna vrednost koncerta je vidljiva samo ljudima koji su bili prisutni, i videli kako od polusmorenog tezga orijentisanog benda, uz podršku i kvalitetnu reakciju ionako previše kritične publike, nastaje potpuni haos. Što se on više zajebavao, to je publika više reagovala, i čini se da ga ne bi bilo briga ni da je pao sa krana. Nema tih stavki po kojem ga optužujete a da mogu da ospore jedini bitan kvalitet ovog benda- SVIRAJU ZA PUBLIKU. Što bi i svi ostali trebali, ali se jako retko dešava. Za mene, verovatno koncert godine, ali i u prva 3 najdraža na exitu ikad.
  • Gravatar for tozzinjo
    tozzinjo (gost) | 13.07.2010. 23.01.50
    Loki | 13.07.2010. | 11:43 JBSh ovu zemlju kad i FNM sviraju narodnjake... .................. "...jer si pravi znalac ili urban puritanac koji gotivi narodnjak kad ga peva jamajkanac"
  • Gravatar for Mile seljak sto voli  Metalku
    Mile seljak sto voli Metalku (gost) | 13.07.2010. 23.24.45
    ma bre ja sam i Mejdene prestao da slusam kad su izbacili Pola Diana i kad je dosao tamo neki Brus Dikinson pilot a bubanj u Mejdenima ne slusam od kad je otisao Klif Bar a dosao tamo neki Niko....Ej bre......Ma taj Paton je seljak i ne zna da peva i ocajno izgleda i ne zna da se ponasa i kao nesto se trudio da nauci srpski...kolo,rakija.ajde jano ko da svako to ne moze da savlada.... OVO JE JEDAN OD NAJVAZNIJIH KONCERATA IKADA U SRBIJI pa vi to priznajte sebi ili nemojte.
  • Gravatar for Cvikan
    Cvikan (gost) | 14.07.2010. 00.46.38
    Sve što smo mogli da očekujemo od FNM-a i dobili smo! Možda čak i više. Exit publika očigledno nije naviknuta na ovakve bendove. Tu je i veličina FNM-a, ekonomski su isplativ bend za organizatora, ali nikad se neće povinovati publici i trendovima.
  • Gravatar for uros k novi sad
    uros k novi sad (gost) | 14.07.2010. 02.45.34
    mike patton je OBJASNIO!!!!!!!!!!!! endee...
  • Gravatar for Jelena
    Jelena (gost) | 14.07.2010. 07.14.55
    Uh, kako loš tekst! Patton je jednostavno lik koji izaziva rekaciju, pozitivnu ili negativnu, ne možete biti ravnodušni prema njemu. Kako bismo tek hejtovali ono gutanje pertli sa prošlogodišnjeg Szigeta i krkljanje od deset minuta? Na exitu je bio pitom ko jagnje i naklonjen publici koja se zabavljala bilo da zna tri pesme ili ceo opus fnm-a.. Ja mislim da on toliko dobro radi svoj posao - peva, da mu je sve ostalo oprošteno. I rekla bih da nam svima fali malo smisla za humor da bismo ga bolje shvatili. Bio je odličan koncert, tu nema sumnje.
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 14.07.2010. 07.56.28
    @uros k novi sad najbolji komentar. To je sustina.
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 14.07.2010. 09.13.53
    Editorsi su najobicniji klon Interpola. I to los.
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 14.07.2010. 11.52.04
    Haha, drago mi je da neko prati moj "rad" na Popboksu. Ovo za Editors je potpuno tacno, ali je napisano drugom prilikom. Ljudi, imate moj mail pa me pljujte preko njega. Lazno predstavljanje je dripacka fora...
  • Gravatar for Ghostface Z-la
    Ghostface Z-la (gost) | 15.07.2010. 00.06.19
    svi koji pisu da se Patton previse drao i urlao izgleda nisu nikad gledali bilo koji FNM koncertni snimak u zivotu. i onaj prelaz cuckoo for caca na easy je bio nameran potpuno, i najbolji momenat savrsene svirke.
  • Gravatar for tataalbini
    tataalbini (gost) | 16.07.2010. 14.08.23
    Ne daj se Pexa!!!!!!!!!! Meni je koncert preko tv-a bio odlican, zanemarimo publiku, ali ako ti kazes da je i uzivo bio nezaboravan, onda je stvarno bilo tako. Ti si ipak merodavan!
  • Gravatar for mim
    mim (gost) | 17.07.2010. 18.28.46
    Luis ili Patton?! Zvuci kao Luis, izgleda kao Patton!
  • Gravatar for begs
    begs (gost) | 24.07.2010. 02.10.17
    stvarno ne verujem sta sam sve procitao medju ovim komentarima... da su FNM nastupali prvog dana festivala, ja bih vec sutra mogao bez problema kuci da odem... onakav koncert (ne festivalska gaza - vec koncert) se dozivljava jednom u zivotu... mislim da u nekom narednom periodu necu otici ni na jednu svirku... jedino ako dodju Pearl Jam ili eventualno RATM... "Reunited and it fells so good..." :)))
  • Gravatar for 1.5v
    1.5v (gost) | 25.07.2010. 20.24.48
    "majki, majki, majki..." ben harper
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora

WALKABOUTS U DOMU OMLADINE

Na đavoljem putu

Izveštaji

STING NA PETROVARADINU

Dostojno starenja

Izveštaji

ERIC CLAPTON & STEVE WINWOOD U BEOGRADSKOJ ARENI

K'o na ploči

Izveštaji