Popboks - Danas u Beogadu tribina Strip i književnost [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 12.07.2013. 07:16

Danas u Beogadu tribina Strip i književnost

U okviru projekta Nomad, danas, u petak, 12. jula 2013. godine, u 18 časova, na uglu ulica Knez Mihailove i Vuka Karadžića, održaće se tribina pod nazivom „Strip i književnost“.

Domaćini prve tribine su Pavle Zelić, književnik i strip scenarista i Dragan Paunović, strip autor. Kao neposredna ilustracija za razumevanje prožimanja stripa i književnosti poslužiće predstavljanje izdanja Družina Dardaneli, čiji su autori Paunović i Zelić, u izdanju System comicsa kao i knjiga Pavla Zelića Peščana hronika, koja je nedavno izašla u izdanju Lagune.

Projekat Nomad okuplja izdavačke kuće, kulturne centre, pisce, profesore i najširu publiku sa ciljem podizanja čitalačke svesti kod nas. Osnovno pitanje koje Nomad postavlja je: Kako nastaje knjiga? Odgovor na ovo naizgled lako pitanje svi zainteresovani mogu dobiti  prisustvom na nekoj od mnogobrojnih radionica i tribina koje se organizuju svakodnevno, u centru grada, preko puta zgrade SANU-a.

Vikend je rezerisan za najmlađe, kojima su namenjene radionice ilustracije i škole stripa, dok se radnim danima predstavljaju izdavačke kuće i održavaju tribine („Novinarstvo i književnost“, „Osnovi dramaturgije“, „Prevođenje kao umetnička kategorija“, „Knjiga u nastajanju“, „Predlog za prevod“...).

Sve radionice su besplatne i namenjene su svima.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.