Popboks - Video: Popečitelji - Novo društvo [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 23.11.2011. 13:38 · 2

Video: Popečitelji - Novo društvo

Neumorni svirači i borci za ljudska prava na slobodu instrumentalnog izražavanja i dobar zvuk, se nakon decenije postojanja i tri godine nakon objavljivanja poslednjeg albuma oglašavaju novim singlom. Nakon gledanja u Horizonte, Popečitelji vam predstavljaju Društvo!, singl na kome se nalaze dve numere: Loše društvo i Novo društvo, kao prethodnicu novog albuma koji je u pripremi.

Neumorni svirači i borci za ljudska prava na slobodu instrumentalnog izražavanja i dobar zvuk, se nakon decenije postojanja i tri godine nakon objavljivanja poslednjeg albuma oglašavaju novim singlom. Nakon gledanja u Horizonte, Popečitelji vam predstavljaju Društvo!, singl na kome se nalaze dve numere: Loše društvo i Novo društvo, kao prethodnicu novog albuma koji je u pripremi.

Nastavak saopštenja Popečitelja:

Popečitelji vam ovom prilikom predstavljaju spot za numeru "Novo društvo" kojim najavljuju ovaj singl koji će se uskoro pojaviti u formi besplatnog download-a na jednom od popularnih domaćih internet portala. Popečitelji najavljuju i dva koncerta koja će održati i to u Kragujevačkom Domu omladine u subotu 26. novembra dok je koncert u Beogradu zakazan za 02. decembar u Gun Club-u. Karte za beogradski koncert se mogu kupiti po ceni od 300 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena karte biti 400 RSD. Bend Popečitelji je nastao 1999 godine, od kada i neguje svoj autentični muzički izraz. Muzika koju su mnogi, manje ili malo manje uspešno, pokušali da smeste u postojeće muzičke žanrove i definicije, našla je svoj put do publike putem velikog broja koncerata koje su Popečitelji održali za to vreme, kako u Srbiji i zemljama u okruženju, tako i u inostranstvu (Italija,Francuska, Poljska, Austrija) i putem dva studijska albuma. Debi album benda, pod nazivom "Ko Radi" (Mojo Beat 2004) je ubrajan među najbolja izdanja u Srbiji te godine, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima srpskih top lista. Na ovom albumu su Popečitelji sarađivali sa Kojom (Disciplin a Kitschme) koji se potpisao kao producent izdanja. 2008 godine Popečitelji izdaju "Horizonte" (Odličan hrčak), album sa kojim utvrđuju autentičnost svog originalnog muzičkog izraza i na kome produkcijski deo posla odrađuju sami. Numere "Kilogrami", "Transverzala", "Horizonti" su samo neke od pesama sa albuma koje su i na ovogodišnjem Exit festivalu potvrdile razlog svog postojanja. Novi album Popečitelja je uveliko u pripremi, a bend danas celokupan snimateljski i produkcijski proces obavlja u svom studiju u Kragujevcu. Singl "Društvo!" je prvi uradak iz ovog kreativnog centra koji će biti predstavljen javnosti, a miks, produkciju i mastering potpisuje Saša Furunović, gitarista benda, koji je ujedno zaslužan za režiju, kolor korekciju i montažu spota koji je pred vama. 



Komentari

  • Gravatar for daniel k
    daniel k (gost) | 24.11.2011. 07.45.55
    super!
  • Gravatar for pedja
    pedja (gost) | 24.11.2011. 08.54.18
    slazem se. malo smeta ovaj pripadnik plemena u spotu, ostatak je oldican!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.