Popboks - Video: Svi na pod! - Put [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 05.02.2013. 16:29 · 1

Video: Svi na pod! - Put

Svi na pod! su objavili je spot za novi singl Put, drugi po redu kojim najavljuju naredni album.

Svi na pod! su objavili je spot za novi singl Put, drugi po redu kojim najavljuju naredni album. U pesmi gostuje i umetnička grupa Kružok, a kako se navodi u najavi "radi se o donekle drugačijoj numeri od onoga što su do sada predstavljali publici".

Bojana Vunturišević, front-devojka u bendu, najavljuje još sličnih pesama: „Pesma je poslednja u nizu iz naše muzičke radionice. Melanholična i mirna, minimalistička, drugačija od svega što smo do sada radili. Čini mi se da je po karakteru na tragu našeg aranžmana za pesme ’Bez plana’ i ’Iza nas’. Poseban akcenat smo stavili na glas koji ovde ima ulogu instrumenta, a u tome su nam pomogle i devojke iz ’Kružoka’. Pesma, kao takva, nije usamljena na albumu. Ljude smo navikli na drugačije pesme, ali drugi album je obavijen i jednom melanholičnom notom“.

Poput prethodnog za pesmu Do kraja sveta, i ovaj video je snimao Sagor Mešković, koji se ovom prilikom opredelio za "stilizovanu ekranizaciju antičkog teatra".

"Spot je zamišljen kao niz metafora iz antičke mitologije uz neizostavni elemenat antičkog teatra – hor. Stilizaciju antike dopunjuju barokni elementi, ali i vizuelne asocijacije na SF filmove sa kraja sedamdesetih i početkom osamdesetih", dodaje se na kraju.

 



Komentari

  • Gravatar for nezvani
    nezvani (gost) | 06.02.2013. 10.50.46
    ne volim pretenciozne spotove. pesma je onako...malo me podseća (naročiton ovaj kraj) na the beloved - sweet harmony a i malo na oran "juice" jones - the rain.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.