Popboks - Uskoro Festival Paralel [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 08.10.2012. 14:51 · 1

Uskoro Festival Paralel

Beogradski festival subkulture Paralel biće održan od 19. do 21. oktobra u Gun Clubu.

Beogradski festival subkulture Paralel biće održan od 19. do 21. oktobra u Gun Clubu.

Program počinje u petak 19. oktobra u 19.30 projekcijom filma Četiri mangupa. U pitanju je, kako se navodi, " topla i duhovita priča, srpsko-američkog scenariste oskarovca, Stiva Tešića, o odrastanju četiri najbolja prijatelja i subkulturi mladih, '70-ih godina, u malom američkom gradu". Uslediće (22.30) koncert sastava Irie FM, koji je ove godine trijumfovao na evropskom rege takmičenju u Udinama.

Dokumentarni film Punk's Not Dead biće prikazan u subotu od 19.30. Radi se o "verodostojnom muzičkom dokumentu, i, istovremeno, korisnoj sociološkoj studiji iz 2007. godine, o punk sceni nekad i sad, sa puno zanimljivih sagovornika i autentičnih arhivskih snimaka". Kragujevačka trojka Popečitelji (na slici) održaće koncert od 22.30h.

Program u nedelju, 21. oktobra, počinje već u 12 časova otvaranjem radionice Strip i ploče, koja će trajati do 18.30 h. Autori će crtati omote za ploče omiljenih izvođača/albuma, a najbolji radovi će biti nagrađeni. Radionicu (nema prijavljivanja) vode Vlada Vesović i Bora Grbić. Film Cry Baby (1990) sa Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi, biće prikazan od 19.30, a za 22 h se najavljuje koncert Velikog prezira u "posebnom, festivalskom izdanju".

Ulaz na filmski i program posvećen stripu je slobodan, a što se tiče koncerata, karte u pretprodaji (kafe Šikarica, Skadarska 22) koštaju 400 dinara za Irie FM i Popečitelje, a 500 dinara za Veliki prezir, dok će na ulazu u klub cene biti 500 (prva dva koncerta), odnosno 700 dinara. Festival će biti otvoren tribinom, prevashodno namenjenom novinarima i učesnicima, Kafane i rokenrol, u kafani Mornar, "mestu gde su nastali mnogi domaci bendovi, a koje srecom i danas zivi svoj subkulturni zivot", kako navode organizatori.

"Sve se ovo dešava kako bismo mladim ljudima, koji možda nisu imali prilike da pogledaju neke, za nas "prave", filmove ili sakupljaju ploče omiljenih bendova, približili ovaj vid zabave", izjavila je za Popboks, u ime organizatora, Valentina Macura.



Komentari

  • Gravatar for Dunja
    Dunja (gost) | 10.10.2012. 03.48.06
    A sta ako neko dodje na film, da li posle mora da placa kartu za koncert ili ne?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.